Αποφυλακίστηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος τη Δευτέρα κρίθηκε ένοχος με άμεσο δόλο, σε δεύτερο βαθμό, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών, πράγμα που σήμαινε ότι θα βρισκόταν εκτός φυλακής άμεσα, καθώς είχε ήδη εκτίσει 10 χρόνια, ενώ έχει κάνει και μεροκάματα εντός της φυλακής, τα οποία προσμετρώνται ευεργετικά.

″Απόλυτα φυσιολογικό να αποφυλακίζεται τόσο γρήγορα, είναι διαδικαστικό το θέμα. Η οικογένειά του ανυπομονεί να δει τον άνθρωπό τους. Επικοινώνησα με τους γονείς του και τους ενημέρωσα για την αποφυλάκισή του”, δήλωσε ο δικηγόρος του, Ευ. Ανδρούλας.

Συγγενείς, φίλοι και παλιοί συμμαθητές του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αδυνατούν να πιστέψουν πως ο Κορκονέας απολαμβάνει από χθες την ελευθερία, πως κατάφερε να «πληρώσει» μία δολοφονία ενός μικρού παιδιού με μόλις 11 χρόνια στη φυλακή.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Ήδη για σήμερα το απόγευμα (8:00 μ.μ) υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Τζαβέλλα και Μεσολογγίου). Το κάλεσμα προωθείται μέσω των social media και ανήκει στην «Πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη»

Το κάλεσμα σε διαμαρτυρία έρχεται μετά την ποινή «χάδι» για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα καθώς και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη.

 Μεταξύ άλλων το κάλεσμα αναφέρει: «Για εμάς, το αίμα δεν είναι νερό, η μνήμη δεν είναι σκουπίδι. Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη τίποτα δεν έχει ξεχαστεί, κανένας δεν έχει συγχωρεθεί».

Ανησυχία από την ΕΛ.ΑΣ.

Στην Ελληνική Αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός  για τη σημερινή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα ενώ φοβούνται και επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και ευαίσθητους στόχους από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πηγή: News247/in.gr

Print Friendly, PDF & Email