H Ιερά Αρχιεπισκοπή προκήρυξε τη θέση του διευθυντή του Τμήματος Ελληνικής Παιδείας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής προκήρυξε τη θέση του διευθυντή του Τμήματος Ελληνικής Παιδείας, που μετά την παραίτηση του Δρα Ιωάννη Ευθυμιόπουλου παρέμενε κενή.

Η προκήρυξη έλαβε χώρα στις 3 Αυγούστου 2019 και δύο μέρες μετά τη συνάντηση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου με την ηγεσία του ιστορικού Συλλόγου Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής «Προμηθεύς» όπου μεταξύ άλλων τέθηκε επί τάπητος και το θέμα της πλήρωσης της χηρεύουσας θέσης του διευθυντή του Τμήματος Ελληνικής Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνάντησης, όπως αποκάλυψαν οι «Αναμνήσεις», τέθηκε επί τάπητος και το θέμα της ζημιογόνου διαρχίας που επικρατούσε την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία μεταξύ του εν λόγω Τμήματος του οποίου ηγούνταν ο Δρ. Ιωάννης Ευθυμιόπουλος και του Γραφείου Παιδείας Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας του οποίου ηγούνταν η κ. Μαρία Μακεδών.

Από αριστερά οι Γεώργιος Κανελλόπουλος, Μερόπη Κυριάκου, Δρ. Γεώργιος Μελικόκης, Δημοσθένης Τριανταφύλλου και Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος

Η ηγεσία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών εξέφρασε την ετοιμότητά της να συνδράμει στην επιλογή του νέου διευθυντή Παιδείας και γενικότερα στη στελέχωσή του Τμήματος και συνάμα να αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο στην γενικότερη προσπάθεια που θα κληθεί να αναλάβει η νέα ηγεσία του Τμήματος Παιδείας για την αναβάθμιση της ελληνικής εκπαίδευσης, την ενίσχυση των υπαρχόντων σχολικών μονάδων και την δημιουργία νέων ούτως ώστε να παράσχουν σε περισσότερα παιδιά τη δυνατότητα να μετάσχουν της ελληνικής παιδείας.

Η προκήρυξη

Η προκήρυξη της θέσεως του διευθυντή παιδείας έγινε στις 3 Αυγούστου 2019 και αναρτήθηκε στον ιστότοπο www.orthodoxjobs.org. Πρόκειται για τον επίσημο ιστότοπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στον οποίο προκηρύσσονται όλες οι θέσεις εργασίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, των Μητροπόλεων και των κοινοτήτων.

Η προκήρυξη υπ’ αριθμόν # 55603 (Job ID: 55603) εντάσσεται στην κατηγορία Παιδεία / Ελληνική Γλώσσα και συνάμα στην κατηγορία τη πλήρους απασχολήσεως.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν το ελάχιστον πέντε χρόνια εμπειρία ως επαγγελματίες εκπαιδευτικοί, να είναι κάτοχοι πτυχίων μεταπτυχιακών σπουδών (Masters degree) στην παιδεία, σε γλωσσικές σπουδές, είτε σε παρεμφερείς τομείς, είτε και σε αντίστοιχους διεθνείς τίτλους σπουδών.

Η άπταιστη γνώση της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας (προφορικής και γραπτής) και οι τεχνολογικές γνώσεις καθώς επίσης και η εξοικείωση με τα μέσα της διαδικτυακής διαδραστικής διδασκαλίας (on-line, interactive language teaching tools) συμπεριλαμβάνονται στα απαραίτητα προσόντα.

Η προϋπηρεσία στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε ελληνικά και απογευματινά σχολεία συγκαταλέγεται στην κατηγορία των επιπρόσθετων προσόντων των αιτούντων.

Στην προκήρυξη αναγράφονται και τα καθήκοντα και οι τομείς ευθύνης του νέου διευθυντή του Τμήματος Παιδεία μεταξύ των οποίων

– Η εκπόνηση προγραμμάτων και εξεύρεση μέσων για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας τόσο για τους μαθητές που δεν ομιλούν την ελληνική γλώσσα στο σπίτι όσο και για εκείνους που την ομιλούν

– Η εκπόνηση προγραμμάτων για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε ενήλικες, καθώς επίσης για τους μαθητές από την προσχολική ηλικία μέχρι και την 12η τάξη.

– Να βοηθήσει τα ημερήσια και τα απογευματινά σχολεία να εφαρμόσουν προηγμένα ελληνικά εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία να είναι κατάλληλα για τις διάφορες περιοχές των ΗΠΑ.

– Να παράσχει προπονητικό υλικό και να διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια και εργαστήρια τόσο για τους δασκάλους, όσο και για τους γονείς.

-Να προάγει τις αξίες της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού καθώς επίσης και των ελληνικών παραδόσεων και του πολιτισμού ως αναπόσπαστα συστατικά των γλωσσικών προγραμμάτων

– να επιβλέπει την εργασία ενός ή και περισσότερων στελεχών του τμήματος.

Αποζημίωση

Στην προκήρυξη δεν αναφέρεται ο όρος αποδοχές, αλλά αποζημίωση (Compensation) ο οποίος συνάδει καλύτερα με το στάτους του μη κερδοσκοπικού οργανισμού στο οποίο εμπίπτει η Ιερά Αρχιεπισκοπή. Η αποζημίωση έχει οριστεί στα $90.000 και συνοδεύεται από ευεργετήματα ανάλογα με την εμπειρία.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα και στην αίτηση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο: chancellor@goarch.org

Πηγή: anamniseis.net