Iκαρία: Ακαριαίος ο θάνατος της 35χρονης λέει ο ιατροδικαστής

Ακαριαίο θάνατο ύστερα από την πτώση της από μεγάλο ύψος βρήκε η 35χρονη αστροφυσικός αποφάνθηκε ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης ο οποίος εξέτασε τη σορό της, συνυπολογίζοντας τη μορφολογία του σημείου όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα της Νάταλι στην Ικαρία.

«Μετά την αυτοψία του χώρου όλη η κατάσταση συνάδει με πτώση από ύψος», δήλωσε αρχικά ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης και πρόσθεσε ότι η σορός της Νάταλι Κρίστοφερ θα μεταφερθεί στην Αθήνα για νεκροψία-νεκροτομή.

«Δεν υπάρχουν δορυφορικές κηλίδες υπάρχει μία πρωτογενής κηλίδα κάτω από το κεφάλι του θύματος. Και τα άλλα στοιχεία που έχουμε συλλέξει συνάδουν ότι επήλθε ακαριαίος θάνατος από πτώση από μεγάλος ύψος», πρόσθεσε ο κ. Καρακούκης.

Το τελικό συμπέρασμα ωστόσο θα εξαχθεί μόλις εκδοθεί το πόρισμα που θα συνταχθεί μετά τη διενέργεια της νεκροψία-νεκροτομή καθώς και η έκθεση του το ειδικού κλιμακίου των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛΑΣ από το αναμένεται να ρίξουν φως στις συνθήκες θανάτου της 35χρονης Νάταλι Κρίστοφερ.

Η εξέταση του πτώματος, του υψώματος και της θέσης των πεσμένων βράχων θα δείξει εάν ευσταθεί η εκτίμηση πως ο άτυχη κοπέλα σκοτώθηκε λόγω δυστυχήματος.

Μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι η 35χρονη αστροφυσικός από το Λονδίνο βρήκε τραγικό θάνατο στην προσπάθειά της να αναρριχηθεί σε δύσβατο σημείο στο Κεραμέ του Αγίου Κήρυκα, μόλις ενάμισι χιλιόμετρο από το ξενοδοχείο όπου διέμενε με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τους αστυνομικούς προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν αλλοίωση των στοιχείων, ενώ το άψυχο σώμα της κοπέλας θα μεταφερθεί στην Αθήνα για να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Η Νάταλι Κρίστοφερ εντοπίστηκε από την ομάδα διάσωσης πεσμένη ανάσκελα, έχοντας κομμάτια από βράχο πάνω της, γεγονός που δείχνει πως ο θάνατός της οφείλεται σε πτώση στη χαράδρα από ύψος 20 μέτρων, ενώ εξασκούσε την αγαπημένη της αναρρίχηση.

Ο βράχος από τον οποίο κρατήθηκε αποκολλήθηκε, έπεσε στο κενό και μεγάλα κομμάτια την χτύπησαν στο πρόσωπο. Τα στοιχεία συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για ατύχημα, όμως οι έρευνες συνεχίζονται έτσι ώστε να αποκλειστούν πλήρως τα ενδεχόμενα της αυτοκτονίας ή της εγκληματικής ενέργειας.