Πυροσβεστική: 63 πυρκαγιές μέσα σε 24ώρες – Σε ύφεση η φωτιά στην Ελαφόνησο

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο Λακωνίας σύμφωνα με την Πυροσβεστική ενώ σε ένα μόνο 24ωρο εκδηλώθηκαν 63 δασικές πυρκαγιές στις οποίες επιχείρησαν συνολικά 875 πυροσβέστες, 318 οχήματα, 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εννέα Αεροσκάφη, εννιά ελικόπτερα και τρία Πετζετέλ. Συνέδραμαν επίσης δύο ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού, 20 οχήματα Ο.Τ.Α. και δύο υδροφόρες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Στην Ελαφόνησο επιχειρούν 121 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 4 Αεροσκάφη, τρία Πετζετέλ, πέντε ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο που συντόνιζε από αέρος. Οι παραπάνω δυνάμεις αναλύονται σε: 60 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 2 αερομεταφερόμενες ομάδες πεζοπόρων από την 1η Ε.Μ.Α.Κ. με 14 πυροσβέστες & 6 ομάδες πεζοπόρου με 47 πυροσβέστες από τις Περιφέρειες Αττικής, Δ. Μακεδονίας και Πελοποννήσου.

Στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν δύο ελικόπτερα και δύο μηχανήματα έργου του Ε.Σ., τέσσερα οχήματα Ο.Τ.Α. και μία υδροφόρα.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Π.Υ. καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Νέες εστίες φωτιάς

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικοπεδικό χώρο στη Νέα Πεντέλη. Στο σημείο επιχειρούν  20 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

*Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άρλα Δυτικής Αχαΐας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 31 πυροσβέστες με 14 οχήματα.

*Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Παυλιάδα, στην Αμφιλοχία.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, άμεσα κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες με 13 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με επτά πυροσβέστες από την 6η ΕΜΑΚ.