Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Πυρκαγιά σε περιοχή Natura στην Κέρκυρα

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική καθώς μετά τη Ζάκυνθο, νέα πυρκαγιά ξέσπασε στο Ιόνιο και συγκεκριμένα στη Νότια Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε στον Ίσσο, στη Νότια Κέρκυρα ενώ την περιοχή επιχειρεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα. Ειδικότερα, έχουν φτάσει στο σημείο 4 οχήματα με 9 πυροσβέστες ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο Πετζετέλ.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Ρίζος, «η πυρκαγιά εξελίσσεται σε περιοχή Natura».

Να σημειωθεί πως αυτήν την ώρα πνέουν ισχυροί άνεμοι στο νησί που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ καταστούν πολύ υψηλή την επικινδυνότητα πυρκαγιών.

Φωτιά και στη Ζάκυνθο

Λίγο νωρίτερα, πυρκαγιά είχε ξεσπάσει και στη Ζάκυνθο, στην περιοχή Αγαλάς.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Πηγή: onetv.gr

Η νέα πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικίες ενώ και κάτοικοι των δύο χωριών βοηθούν τους πυροσβέστες για να μην πλησιάσει η φωτιά τα χωριά τους.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, Πέμπτη τα Ιόνια Νησιά αντιμετωπίζουν «Πολύ Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4)», σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Για την ανωτέρω Περιφέρεια τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ., όπως επίσης και η εφαρμογή του Σχεδίου Δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

 

Print Friendly, PDF & Email