Κρίμα κι άδικο για τον συγκλονιστικό Άρη (3-1)

Ο Άρης έκανε συγκλονιστική προσπάθεια στην ρεβάνς με την Μόλντε αλλά αποκλείστηκε στην παράταση καθώς νίκησε με 3-1 τους Νορβηγούς, αλλά το γκολ που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι στο 105 στέρησε από τους κίτρινους την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε τεράστια εμφάνιση, προηγήθηκε με 3-0 αλλά πικράθηκε στην παράταση από τον άδικο αποκλεισμό.

Μια στιγμή αρκεί να τα καταστρέψει όλα στο ποδόσφαιρο. Στη μοναδική ίσως στιγμή στο παιχνίδι με τη Μόλντε που η άμυνα του Άρη αδράνησε και ο τερματοφύλακας του έκανε λανθασμένη έξοδο, δέχτηκε ένα κρύο γκολ από τον Μπολί και έμεινε εκτός από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ.

Η συγκεκριμένη στιγμή μπορεί να οδηγησε στον αποκλεισμό του Άρη, σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορεί να μειώσει τη τεράστια εμφάνιση της ομάδας του Σάββα Παντελίδη. Στο κατάμεστο Κλεάνθης Βικελίδης ο Άρης άγγιξε το ποδοσφαιρικό θαύμα, κέρδισε με 3-0 την Μόλντε στη κανονική διάρκεια του αγώνα και έστειλε το παιχνίδι στη παράταση.

Μόνο περηφάνια για τη συγκλονιστική εμφάνιση του Άρη στο κατάμεστο Κλεάνθης Βικελιδης. Δικαιολογημένα οι παίκτες του μετά το τέλος της υπερπροσπάθειας που έκαναν κέρδισαν το χειροκρότημα των οπαδών τους. Η πρόκριση, άλλωστε, χάθηκε για τον Άρη στο πρώτο παιχνίδι.

Αλλαγή συστήματος από Παντελίδη

Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε την ομάδα τού με επιθετικό σχήμα, αλλάζοντας το σύστημα απο 4-3-3 σε 4-2-3-1.Τερματοφύλακας ήταν ο Κουέστα ενώ οι Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ρόουζ και Κορχουτ (απο δεξιά προς τα αριστερά) ηταν η τετράδα στην άμυνα.

Οι Σάσα και Ματίγια αγωνίστηκαν στα αμυντικά χαφ, ο Φετφατζίδης στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, ο Λάρσον στην αριστερή και ο Ντιγκινί πίσω από τον Ιντέγε που ξεκίνησε στη κορυφή της επίθεσης.

Πίεση από το πρώτο λεπτό

Οι ποδοσφαιριστές του Άρη ήταν αναγκασμένοι απο το πρώτο λεπτό να ασκήσουν πίεση στους αντιπάλους τους και αυτό έκαναν, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την ώθηση που τους έδινε ο κόσμος τους απο τις εξέδρες του Κλεάνθης Βικελίδης.

Οι κίτρινοι καρδιοχτύπησαν από τον τραυματισμό του Δεληζήση, ευτυχώς όμως ο αρχηγός του Άρη έσφιξε τα δόντια και κατάφερε να συνεχίσει. Η μοναδική επικίνδυνη στιγμή για τον Άρη στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης ήταν η κεφαλιά του Σάσα μετά από κόρνερ του Ματίγια από δεξιά, που έστειλε τη μπάλα άουτ.

Γκολάρα από Ματίγια

Ο Χαβιέρ Ματίγια έχει γενέθλια αύριο και κλείνει τα 31 του χρόνια. Ο Ισπανός μέσος κέρασε προκαταβολικά στο Κλεάνθης Βικελίδης, σημειώνοντας ενα εκπληκτικό γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ απο τα 30 μέτρα.

Ο Ματίγια άφησε άγαλμα τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έβαλε φωτιά στο Κλεάνθης Βικελίδης. Δύο λεπτά αργότερα ο Άρης στάθηκε τυχερός γιατί η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι μετά από φάουλ του Έικρεμ και κατέληξε άουτ.

H κλάση του Φετφα

Ο Άρης συνέχιζε να πιέζει προκειμένου να πετύχει και δεύτερο γκολ μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και τα κατάφερε χάρη σε μια καταπληκτική ατομική ενέργεια του Γιάννη Φετφατζίδη. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός χόρεψε την άμυνα της Μόλντε και απο δεξιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Δεληζήση, που απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα,  διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του. Ενα γκολ που ξεσήκωσε ακόμα περισσότερο τους οπαδούς στις εξέδρες του Κλεάνθης Βικελιδης.

Μεγάλη διπλή ευκαιρία

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν οι δυο ομάδες το δεύτερο ημίχρονο. Ο Άρης άρχισε δυνατά και το δεύτερο μισό του παιχνιδιού, ασκώντας πίεση στη Μόλντε. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, μάλιστα, έχασε διπλή ευκαιρία να πετύχει και τρίτο γκολ,  αρχικά με  τον Κορχουτ και στη συνέχεια με τον Ρόουζ.

Άγγιξε το γκολ ο Ντιγκινί

Στο 64ο λεπτό ο Μαρτίνες πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του Λάρσον και αγωνίστηκε σε ρόλο επιτελικού χαφ με τον Ντιγκινί να μετατοπιζεται στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής. Ο Γάλλος επιθετικός, μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν μετά απο σέντρα του Μαρτίνες, έκανε τη προβολή. όμως ο Κράνινξ μπλόκαρε τη μπάλα.

«Μαχαιριά» στην παράταση

Ο Παντελίδης πέρασε στο παιχνίδι τον Τόνσο στη θέση του Ιντέγε και άλλαξε το σύστημα και πάλι σε 4-2-3-1. Ο Άρης που είχε τον έλεγχο του αγώνα σε όλο το πρώτο ημίχρονο της παράτασης, όμως ενα λεπτό πριν το τέλος του δέχτηκε γκολ απο τον Μπολί, που εκμεταλλεύτηκε και τη  αργοπορημένη έξοδο απο τον Κουέστα και έστειλε με πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα.

Στοπ από το δοκάρι

Στο 110ο λεπτό ο Άρης έχασε απίστευτη διπλή ευκαιρία για να πετύχει τέταρτο γκολ και να μπει ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Αρχικά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κράνινξ μετά από τη κεφαλιά του Ρόουζ και στη συνέχεια οι Τόνσο και Μπάσα δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιουνές έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία να βάλει την ομάδα του στο παιχνίδι.

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (104’ Μπάσα), Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (78’ Γιουνές), Λάρσον (64’ Μαρτίνες), Ντιγκινί, Ιντέγε (101’ Τόνσο).

ΜΟΛΝΤΕ (Έρλινγκ Μόου): Κράνινξ, Χάραλντσεϊντ, Μπγιόρνμπακ, Γκάμπριελσεν, Χάουγκεν (54’ Φόρεν), Χουσάιν, Άουρσνες, Χέσταντ (99’ Κνούντζον), Έικρεμ (75’ Έλινγκσεν), Ομοϊουάνφο (88’ Μπολί), Τζέιμς.