Πόρος: Στο προγενέστερο ύψος τα καλώδια της ΔΕΗ

Αρκετές μέρες μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στον Πόρο, το οποίο προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ και αφού εκ των υστέρων ο ΔΕΔΔΗΕ τα τοποθέτησε χαμηλότερα, σήμερα Τρίτη, πραγματοποιήθηκαν εργασίες προκειμένου τα καλώδια να τοποθετηθούν στο προγενέστερο και προβλεπόμενο ύψος.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, από τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας,Νίκος Χαρδαλιά, ο ΔΕΔΔΗΕ ολοκλήρωσε τις εργασίες για την τάνυση (τέντωμα) των τριών καλωδίων που συνδέουν τον Πόρο με την Πελοπόννησο και εξασφαλίζουν την ηλεκτροδότηση του νησιού.

«Τα καλώδια είναι εμφανές ότι πλέον βρίσκονται στο προγενέστερο και προβλεπόμενο ύψος», αναφέρει ο δήμαρχος σε ανάρτησή του, όπου ενημερώνει ότι δεν θα υπάξει άλλη διακοπή ρεύματος στο νησί.

πηγή:newpost.gr

ΓΝΩΜΗ: H Panhellenic Post.com πάντως, εξακολουθεί να έχει την γνώμη ότι θα πρέπει να σχεδιασθεί και να μεθοδευτεί η υπογειοποίηση των καλωδίων, ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα στο μέλλον και να μην αποτελούν τα εναέρια καλώδια φόβητρο και, εν τέλει, ανασταλτικό παράγοντα στον “πλούσιο” τουρισμό, που μετακινείται με ελικόπτερα.

Βέβαια αυτό, κυρίως λόγω κόστους και τεχνικών δυσκολιών, δεν μπορεί να γίνει άμεσα. Ας μπεί, όμως, στα “σχέδια” ενώ συγχρόνως θα πρέπει να ερευνηθεί εάν συντρέχει περίπτωση “συγχρηματοδότησης” ενός τέτοιου έργου,  από την Ευρωπαϊκή Ένωση.