Νέα προσέγγιση στην διδασκαλία της ελληνικής από το ομογενειακό σχολείο «Παιδεία»

Από το ομογενειακό σχολείο «Παιδεία» στάλθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

«To σχολείο Παιδεία είναι πρωτεργάτης στην εκμάθηση και απασχόληση των μαθητών του στην Ελληνική γλώσσα. Κατά την διάρκεια των τελευταίων χρόνων έχουμε εισάγει έναν αριθμό καινούργιων και συναρπαστικών διδασκαλικών μεθόδων βασισμένων στην πολιτιστική εμβάπτιση, την τεχνολογία και ενεργή συμμετοχή των μαθητών στην γλώσσα. Σήμερα, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την χρήση Εικονικής Πραγματικότητας και Τεχνητής Νοημοσύνης στις τάξεις μας. Σε συνεργασία με το “ImmerseME” παρέχουμε στους μαθητές μας ένα εικονικό περιβάλλον όπου μπορούν να “εμβαπτιστούν” σε καθημερινές κοινωνικές καταστάσεις και να εξασκήσουν την προφορική τους δεξιότητα στα Ελληνικά.

Το Ελληνικό Σχολείο Παιδεία είχε την τιμή να φιλοξενήσει τους παρακάτω στην παρουσίαση του προγράμματος: K.Τάσο Δουβαρτζίδη, πρόεδρο των Κοινοτικών Γλωσσών Αυστραλία (Chairman of Community Languages Australia), Δρ. Γεωργία Νικολαΐδου από το Γραφείο Εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου Μελβούρνης, Κ. Tristan Lanarus, διευθυντή του Westall Secondary College, όπου και οι ίδιοι συμμετείχαν ενεργά και δοκίμασαν το πρόγραμμα. Τους ευχαριστούμε θερμά για τα ευγενικά τους λόγια στους μαθητές μας καθώς επίσης και για τα θετικά τους σχόλια για την κατεύθυνση του σχολείου μας.

Ο διευθυντής του Σχολείου Παιδεία, Χρήστος Βατράνης, πιστεύει πώς είναι ένας συναρπαστικός τρόπος για τους μαθητές να μάθουν την Ελληνική Γλώσσα ευχάριστα και διασκεδαστικά. Το πρόγραμμα “ImmerseME” ακολουθεί πιστά το Πρόγραμμα Σπουδών του Σχολείου και χρησιμοποιώντας “τεχνητή νοημοσύνη” εστιάζει στις ανάγκες των μαθητών μας. Παγκοσμίως, είναι η πρώτη φορά χρήσης ενός προγράμματος σαν και αυτό σε Ελληνικό Σχολείο ή Σχολείο γλώσσας άλλης από την Αγγλική και όχι μόνο εφοδιάζει τους μαθητές στην καλύτερη κατανόηση της Ελληνικής γλώσσας αλλά επίσης εφοδιάζει τους μαθητές στην καλύτερη κατανόηση και χρήση τεχνολογιών σαν τη συγκεκριμένη σε όλη την διάρκεια της σχολικής τους καριέρας. Πιστεύουμε πως το πρόγραμμα ImmerseMe θα οδηγήσει την αγάπη εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού σε ανώτερο επίπεδο.