Απίστευτη πρόκληση: Περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο η «Γαλάζια Πατρίδα» του Ερντογάν

Με τον πιο επίσημο τρόπο αποκαλύφθηκε η θεωρία της Γαλάζιας Πατρίδας την οποία έχουν αναφέρει Tούρκοι αξιωματούχοι κατά καιρούς, στις απειλητικές τους δηλώσεις.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της τελετής της ορκωμοσίας στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας στην οποία συμμετείχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και σε μία από τις φωτογραφίες τις οποίες δημοσίευσε η προεδρία στην ιστοσελίδα της εμφανίζεται ο πρόεδρος της χώρας, να υπογράφει το βιβλίο επισκεπτών της σχολής όπου στο φόντο υπάρχει ένας χάρτης που γράφει «Γαλάζια Πατρίδα έκταση 462.000 χιλιομέτρων».

Στον χάρτη αυτό η έκταση της εμφανίζεται το μισό Αιγαίο ως μέρος της «Γαλάζιας Πατρίδας» της Τουρκίας. Οι θαλάσσιες περιοχές γύρω από την Λήμνο, τη Λέσβο, τη Χίο μέχρι και ανατολικά της Κρήτης στον χάρτη αυτό περιλαμβάνονται ως τουρκική «Γαλάζια Πατρίδα».

Στο παρελθόν και ο Tούρκος πρόεδρος αλλά και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας είχαν αναφέρει πως η Γαλάζια Πατρίδα της Τουρκίας εκτείνεται σε 462.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ποτέ όμως επίσημα δεν είχε εμφανιστεί χάρτης για τα σημεία που εκτείνεται αυτή.

Η συγκεκριμένη επίσημη φωτογραφία της Τουρκικής προεδρίας δείχνει την θέση της Άγκυρας για το Αιγαίο αλλά και για την Μεσόγειο στην οποία όμως δεν φαίνεται καθώς καλύπτεται από τον Ερντογάν.