Ανοίγει ξανά η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει για μια ακόμα φορά σε δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία, με την ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων να φτάνει περίπου στις 16 μονάδες (15,9%).

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα», με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 41,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 25,9%, ενώ το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται στην τρίτη θέση της προτίμησης του εκλογικού σώματος με 6,7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,3%, ενώ Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 φαίνεται πως πιάνουν ξανά το εκλογικό όριο για είσοδο στη Βουλή (3%).

Αξίζει να σημειωθεί πως η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων είναι σχεδόν η διπλάσια από το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, όταν η ΝΔ αναδείχθηκε κυβέρνηση με διαφορά 8,32% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, οι πολίτες που ερωτήθηκαν εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ δηλώνουν αισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας.

Συγκεκριμένα, το 71% έχει θετική γνώμη για την κυβέρνηση, το 49% εκτιμά ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, το 80% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, ενώ το 42% δηλώνει ότι η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες τους.