Πήραμε τη νίκη από την Τσεχία όχι και την πρόκριση στους 8

Πήραμε τη νίκη από την Τσεχία όχι, όμως, και την πρόκριση στους 8 αφού κερδίσαμε με 7 πόντους διαφορά ενώ χρειαζόμασταν 12…

Κι όμως, πριν από το τελικό 84-77 είχαμε φτάσει την πολυπόθητη διαφορά των 12 πόντων, αλλά δεν καταφέραμε να την κρατήσουμε, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα που ήξερε και αυτή ότι παίζει την πρόκριση στους <οκτώ>.

Ο Καλάθης,  Έλληνας σούπερ σταρ,  ζήτησε από τον Σκουρτόπουλο να μη τον βγάλει και ο Έλληνας κόουτς έκανε πράξη την επιθυμία του. Εκεί ουσιαστικά άλλαξαν όλα. Μια πεντάδα γεμάτη πάθος και με τον Καλάθη μαέστρο γύρισε το παιχνίδι και το έφερε στα μέτρα της Εθνική μας. Γιάννης Αντετοκούνμπο και Θανάσης Αντετοκούνμπο με περίσσιο πάθος και το ίδιο και οι υπόλοιποι έφεραν την Εθνική μας στο +8, τέσσερις πόντους μόλις από το σκορ-πρόκρισης.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που μπήκε στο ματς έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν με βουτιές, άμυνες και με καλές επιθέσεις, με αποτέλεσμα ο Θανάσης να έχει 11 πόντους σε 6 λεπτά και την Εθνική μας να πηγαίνει στο +8 για το 4ο δεκάλεπτο.

Εκτός των άλλων, για κακή της τύχη η Εθνική ομάδα έπεσε πάνω και σε μια εχθρική διαιτησία, που ουσιαστικά εξουδετέρωσε τον κορυφαίο παίκτη του NBA, καθώς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φορτώθηκε νωρίς με τέσσερα φάουλ, ενώ αποβλήθηκε με ένα πέμπτο (ανύπαρκτο) φάουλ πέντε λεπτά πριν από τη λήξη…

Να σημειωθεί ότιστηνμηπρόκρισητηςεθνικήςΕλλάδος, καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι αποφάσεις των τριών διαιτητών της αναμέτρησης που σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν ακατανόητες κάτι στο οποίο στάθηκε και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.Μετά τη λήξη του ματς η ΕΟΚ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς την FIBA ζητώντας την τιμωρία των τριών διαιτητών, του Γκλίσιτς από την Σερβία, του Αουνκρόγερς την Λετονία και Λίτσκα από την Πολωνία.

Η ΕΟΚ ζητά από την Ομοσπονδία να δει ξανά το βίντεο του ματς και να τιμωρήσει τους διαιτητές ενώ θυμίζουμε πως και οι Λιθουανοί έχουν σφοδρά παράπονα από τη διαιτησία σε αυτή τη διοργάνωση, καταθέτοντας ένσταση που τελικά δεν είχε αντίκρυσμα, για το ματς με την Γαλλία.