Συνάντηση του ΥΦΥΠΕΞ Α. Διαματάρη με μέλη των ΑΧΕΠΑ Ελλάδος

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, τις Προξενικές αρχές και την Εκκλησία, κ. Αντώνη Διαματάρη επισκέφθηκαν στο γραφείο του, ο πρώην Ύπατος Κυβερνήτης AHEPA- ELLAS Region 10 Νίκος Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος του Τμήματος 10, Βαρδής Γωνιωτάκης-Κορδεράς.

Κατά τη συνάντηση, που σύμφωνα με πληροφορίες,  έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, αντιλάλησαν απόψεις για το σημαντικό ρόλο στη στήριξη της Ελλάδας που μπορεί να διαδραματίσει η παλαιότερη και μεγαλύτερη ομογενειακή οργάνωση AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association), με παναμερικανική παρουσία, αλλά και με παραρτήματα στην Ελλάδα, και την Ευρώπη καθώς και για τις σχέσεις της γενέτειρας με την ομογένεια καθώς και τις δυνατότητες της τελευταίας να στηρίξει την οικονομική ανασυγκρότηση της Ελλάδος.

Από την πλευρά του ο κ. Διαματάρης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξέφρασε την υποστήριξή του στην ΑΧΕΠΑ, αλλά και την απόφασή του να εργασθεί, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, για την ενίσχυση των σχέσεων της Ελλάδας με τους Απόδημους, την επιστολική ψήφο των Ελλήνων Ψηφοφόρων από το εξωτερικό, καθώς και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ομογενών από τα προξενεία της Ελλάδας.

«Η American Hellenic Educational Progressive Association»,  ιδρύθηκε στις 22 Ιουλίου 1922 από 8 Ελληνες που σκοπός τους ήταν να προφυλαχτούν από το ρατσισμό. Στη συνέχεια επεκτάθηκε σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη, ενώ υπό σκέψη είναι η επέκταση και σε άλλες Ηπείρους.