Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία για Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο

Αθήνα.- Στη Βουλή διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία για την πολύκροτη υπόθεση της Novartis,  σηματοδοτώντας την έναρξη  έρευνας στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται παρενέβησαν στην εν εξελίξει εισαγγελική έρευνα.

Ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ευάγγελος Ζαχαρής που διερευνά την υπόθεση, όπως ήταν αναμενόμενο,  με βάση το Σύνταγμα,  διαβίβασε το φάκελο στη Βουλή  καθώς  έχει στα χέρια του καταθέσεις  που αναφέρονται ονομαστικά στον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον τέως  αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο , στους οποίους σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις αποδίδονται παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Ζαχαρής μαζί με τον συνάδελφο του Λάμπρο Σοφουλάκη συνεχίζουν την προκαταρκτική έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα , με καταθέσεις μαρτύρων.

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να είναι ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας που έχει καταθέσει αναφορά στο παρελθόν με  αφορμή  την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση , για την οποία τελικά  δεν προέκυψαν ενδείξεις και ο φάκελος τέθηκε στο αρχείο .