Ύψωσις Τιμίου Σταυρού στον Άγιο Σάββα Αλεξανδρείας και μηνύματα

Αλεξάνδρεια.– Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ ετέλεσε στις 14 Σεπτεμβρίου 2019 την ακολουθία της Σταυροπροσκυνήσεως, στην πατριαρχική ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στην Αλεξάνδρεια, συμπαραστατούμενος από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας Μητροπολίτη Άκκρας και τον Μητροπολίτη Τριπόλεως Θεοφύλακτο, παρουσία πολύ κόσμου.

«Η σημερινή εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού να φέρνει και πάλι κοντά στα θεοβάδιστα όρη της Σιών για να αφουγκραστούμε τη μεγάλη βασίλισσα Ελένη αλλά και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Μακάριο που ύψωσαν τον Τίμιο Σταυρό», ανέφερε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, ευλογώντας την παροικία της Αλεξάνδρειας.

«Ο Σταυρός του Κυρίου, ας είναι το καύχημά μας. Η ευλογία για τους πονεμένους ανθρώπους. Να είναι εκείνος που να χαρίσει την ειρήνη σε όλον τον κόσμο», κατέληξε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄.

ek alexandria

 

Φωτογραφία από τον διαχειριστή του ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Γιώργο Δήμα, μαζί με ευχές στους εορτάζοντες.

Holy Trinity Greek Orthodox Church-USA Lifted up on the Cross by Your free will, Christ God, grant mercies to the new commonwealth that bears Your name. Gladden our faithful rulers by Your power, giving them victories over their adversaries. May Your alliance be for them a weapon for peace, an invincible standard.

Emmanuel E. Velivasakis Άρχισε και κρύωσε σήμερα ο καιρός στα ορεινά! Καλό φθινόπωρο λοιπόν σ’ ολους μας. Σύντομα αρχινίσουν να πέφτουν και τα πρώτα χιόνια στις κορφές των ψηλών βουνών! Χρόνια πολλά για την γιορτή του Τιμιου Σταυρού σήμερα και ευχές σ ’όλους τους εορτάζοντες!