Η Ελληνική επιτυχία στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας (U23) στη λίμνη Ιωαννίνων

Ρεπορτάζ: Νίκος Σουτόπουλος

Φωτογραφία: Ελένη Κυριακοπούλου

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Με μια εκπληκτική συγκομιδή μεταλλίων, που  χάρισε στην Εθνική Ελλάδος την 3η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας για αθλητές κάτω των 23 ετών (U23), έληξαν με επιτυχία οι αγώνες οι οποίοι διεξήχθησαν το  Σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτεμβρίου στη λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων, μπροστά σε πλήθος κόσμου και θεατών.

Όλα ετοιμάστηκαν για τη μεγάλη διοργάνωση με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κωπηλασίας και την Οργανωτική Επιτροπή να έχουν κινηθεί συντονισμένα για το επιτυχημένο αποτέλεσμα, αντάξιο διεθνών αγώνων που φιλοξενήθηκαν στη χώρα μας κατά το παρελθόν, αλλά για πρώτη φορά στα Ιωάννινα σε τέτοιο επίπεδο διοργάνωσης.

Δεν ήταν τυχαίο που η χώρα μας κατέλαβε την τρίτη θέση στον πίνακα με τα μετάλλια εξασφαλίζοντας 3 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα. Πρώτη κατετάγη η πολυνίκης Ρουμανία με 9 χρυσά, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα μετάλλια και δεύτερη η Λευκορωσία με 3 χρυσά και 3 ασημένια μετάλλια.

Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων Κωπηλασίας με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη

Κηρύσσοντας τη λήξη των αγώνων, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κωπηλασίας Ρισάρντ Στάντνιουκ έκανε λόγο για μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου και ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές για τη ζεστή φιλοξενία και για την καλή δουλειά που έκαναν. Παράλληλα, βράβευσε τιμητικά για την προσφορά τους στη διοργάνωση τον Πρόεδρο της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννη Καρρά και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά.

Η Τελετή έναρξης των αγώνων πραγματοποιήθηκε στις κερκίδες του ΠΕΑΚΙ, ενώ το αγωνιστικό πρόγραμμα ήταν τόσο το Σάββατο (7/9) όσο και την Κυριακή (8/9) από τις 9:00 το πρωί.

Την ιδιαίτερη σύνδεσή του με την πόλη των Ιωαννίνων θυμήθηκε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κωπηλασίας Πολωνός Ρίσζαρντ Στάντνιουκ κατά τις δηλώσεις του στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου. Πριν 40 χρόνια ως μέλος της Εθνικής Ομάδας της Πολωνίας, είχε πραγματοποιήσει στη λίμνη Παμβώτιδα την προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας, στους οποίους είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο! Παρατήρησε δε ότι μέσα σ’ αυτό το διάστημα άλλαξαν τόσα πολλά!

Ο συνεργάτης μας της ΡΗΡ Ν. Σουτόπουλος  (δεξιά) παρευρέθηκε ως εθελοντής στο Κέντρο Τύπου με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ αλλά και στο Κέντρο Τουριστικής Προβολής των Αγώνων.

Ο Ρίσζαρντ Στάντνιουκ εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται ξανά στην Ελλάδα, θυμήθηκε την πολύ επιτυχημένη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008 στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά και χαρακτήρισε πολύ σημαντικό αγώνα το Πανευρωπαϊκό Νέων, στο οποίο, όπως είπε, εμπλέκονται όλο και περισσότερες χώρες.

Δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία, τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων και τις τοπικές αρχές για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν, καθώς και προς όλους όσοι δουλεύουν για την επιτυχημένη διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Νέων.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων και Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς, αφού ευχαρίστησε τον κ. Στάντνιουκ για τη σταθερή του στήριξη, τόνισε πως όλα είναι έτοιμα σε οργανωτικό επίπεδο, προσθέτοντας πως «ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μία πολύ καλή διοργάνωση, αντάξια εκείνων που έχουμε κάνει στο παρελθόν».

Ο κ. Καρράς δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και δημόσια τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, χωρίς τη βοήθεια του οποίου δε θα γίνονταν αγώνες, όπως τόνισε με έμφαση, την ελληνική Πολιτεία που επίσης στήριξε την προσπάθεια, τους εθελοντές, τους χορηγούς και τους ανθρώπους της πόλης που συνέβαλαν στο εγχείρημα.

Η πολυνίκης ομάδα της Εθνικής Ρουμανίας κατά την απονομή των μεταλλίων της

«Από πλευράς ομάδας έχουμε μία πολύ βαριά κληρονομιά καθώς στην προηγούμενη διοργάνωση, στο Μπρεστ της Λευκορωσίας είχαμε κατακτήσει πέντε χρυσά μετάλλια», τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ. Πρόσθεσε δε πως «η ελληνική ομάδα έχει προετοιμαστεί σωστά και, παρόλο που είναι κουρασμένη από τους πολλούς αγώνες που έκανε, τα παιδιά μας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και συνεχίζουν να μας κάνουν περήφανους όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους Γιαννιώτες», οι οποίοι  παρευρέθηκαν στους αγώνες για να ενισχύσουν τη χώρα μας και τους αθλητές της.

Ο Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Αλέξανδρος Μπερής καλωσόρισε και δημόσια αθλητές και συνοδούς στην πόλη των Ιωαννίνων και ευχήθηκε μία πολύ καλή εξέλιξη στους αγώνες του Πανευρωπαϊκού.                                .

Δηλώσεις έκαναν και αρκετοί από τους αθλητές της ελληνικής Εθνικής Ομάδας οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στους τελικούς.                                          .

Τους  Έλληνες αθλητές συνεχάρη με ανάρτησή του στα social media για τις επιτυχίες τους στο Ευρωπαϊκό ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης!

ΦΩτογραφία πρώτης σελίδας: Πρώτη θέση στη δίκωπο για τα κορίτσια της Εθνικής Ελλάδος