«Πόλεμος» για την ερευνήτρια Ελένη Αντωνιάδου και τη συνεργασία της με τη NASΑ – Τι λέει η ίδια/ η ΡΗΡ

PHP: Ενδο-ομογενιακή διένεξη για την ερευνητική πορεία της ομογενούς ερευνήτριας Ελένης Αντωνιάδου, καθώς ο αναπληρωτής καθηγητής από το πανεπιστήμιο του Παρισιού Paris Diderot, Κώστας Μπουγιούκος φέρεται να αμφισβητεί την επαγγελματική της καριέρα και την σχέση της με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία ΝΑΣΑ.

Ο Παντελής Μπάγκος, καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής όπου φοίτησε η Ελένη Αντωνιάδου, ανέφερε πως ναι μεν ίδια ήταν πολύ καλή φοιτήτρια, αλλά η πορεία της και η ακαδημαϊκή της καριέρας δεν είναι τόσο μεγάλη και λαμπρή όσο παρουσιαζόταν στα ΜΜΕ.

«Για τη NASA τα πράγματα είναι απλά: πήγε μάλλον σε κάποιο summer camp, όπως πάνε δεκάδες άλλοι αξιόλογοι φοιτητές από όλο τον κόσμο, πέρασε μια δύσκολη επιλογή, έκανε ένα μικρό πρότζεκτ, κάτι τέτοιο», είπε μεταξύ πολλών άλλων ο πρώην καθηγητής.

Μέσω ανάρτησής της στο Facebook,που δημοσιεύται στο Newpost.gr,  η Ελένη Αντωνιάδου, απαντά σχετικά με τη συνεργασία της με τη ΝASA, στον αναπληρωτή καθηγητή από το πανεπιστήμιο του Παρισιού Paris Diderot, Κώστα Μπουγιούκο, o oποίος ισχυρίστηκε πως η επιστήμονας δεν υπήρξε ποτέ συνεργάτιδα της NASA, αλλά ούτε και ερευνητής της αναγεννητικής βιοϊατρικής. Η υπόθεση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στα social media με αφορμή βρέβευση της κυρίας Αντωνιάδου από επιχειρηματικό σύνδεσμο.

«Κάθε μέρα συνεχίζω να μαθαίνω με συμμετοχή σε απλά ή πιο σύνθετα πρότζεκτ, σαν αυτό της τεχνητής νοημοσύνης στη ΝASA που ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό» τονίζει η Αντωνιάδου απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του καθηγητή Μπουγιούκου.

Επισημαίνει, ωστόσο, αναφορικά με την καριέρα της ότι στόχος της δεν ήταν ποτέ να ανταγωνιστεί ακαδημαϊκούς ή να συγκρίνει τα πρώτα της βήματα στην επιστήμη ως νέας ερευνήτριας με άτομα τα οποία είναι στο χώρο πολλές δεκαετίες.

πηγή:newpost.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: η Panhellenic Post αποφύγει -λόγω μη γνώσης όλων των πραγματικών στοιχείων- να τοποθετηθεί, επί του παρόντος, στο σοβαρό αυτό θέμα.

Eleni Antoniadou · 12 hrs · Μικρά βήματα στον χώρο της έρευνας γίνονται με συνεχή προσπάθεια, επιμονή και υπομονή. Κάθε μέρα συνεχίζω να μαθαίνω με συμμετοχή σε απλά ή πιο σύνθετα πρότζεκτ, σαν αυτό της τεχνητής νοημοσύνης στη ΝΑΣΑ που ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό. Παράλληλα, όπως είπα πριν μερικές μέρες στη βράβευση στη Θεσσαλονίκη χρειάζονται να περάσουν δεκαετίες μόχθου, προσπάθειας, αποτυχιών και ίσως κάποιων επιτυχιών για να μπορείς να ελπίζεις ότι θα συνεισφέρεις ουσιαστικά ένα μικρό λιθαράκι στην επιστήμη. Εμένα ο στόχος μου ποτέ δεν ήταν να ανταγωνιστώ ακαδημαϊκούς ή να συγκρίνω τα πρώτα μου βήματα στην επιστήμη ως νέα ερευνήτρια με άτομα τα οποία είναι στο χώρο πολλές δεκαετίες. Εξάλλου το σημαντικό είναι να δουλεύεις πάντα συνεργατικά, βοηθώντας τους συνανθρώπους σου να πάνε επίσης ένα βήμα πιο πάνω και όχι ένα βήμα πιο κάτω.…  Translation

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.