Η Επιτροπή της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, για το θάνατο του  Δημήτρη Καλοειδή

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Η “Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς” (sic) που συνεδρίασε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, υπό  την προεδρία του Προέδρου της Επιτροπής  βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη, εξέφρασε τα ομόφωνα συλλυπητήριά της στους οικείους  του ομογενή Δημήτρη Καλοειδή,  η κηδεία του οποίου τελείται  σήμερα στην Λακωνία.

Τα μέλη της Επιτροπής, εξήραν την μεγάλη προσφορά του εκλιπόντος στην ομογένεια και τον ελληνισμό, γενικότερα καθώς, όπως είπαν, αγαπούσε  τόσο την Τέχνη όσο και την ελληνική Παιδεία.  Με την προσφορά του είχαν δημιουργηθεί πολλά ελληνικά σχολεία στις ΗΠΑ και είχε συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση του ρόλου της Εκκλησίας και της καλλιέργειας της ελληνικής κουλτούρας.

Επισημάνθηκε,  ακόμη, ότι ο εκλιπών ήταν ένας μεγάλος Έλληνας, αυτοδημιούργητος ο οποίος με τη διαδρομή και την πορεία του περικλείει την αιώνια μοίρα  του Έλληνα. Ένα φτωχόπαιδο από τη Λακωνία μεγαλούργησε στην Αμερική δίχως να ξεχάσει ποτέ την πρώτη του πατρίδα, στην οποία πρόσφερε πολλά έργα, αλλά και σε περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης, δημιούργησε μία μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα,  η οποία σηματοδότησε την αισιοδοξία  και την πορεία προς την ανάπτυξη.

Ομοφώνως η διακομματική Επιτροπή αποφάσισε και απέστειλε συλληπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένεια του εκλιπόντως.