Από την επίσκεψη του υπ. Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου στη Νέα Υόρκη

Την ανάγκη να ακούσουν όλοι οι βουλευτές και όλα τα κόμματα τη φωνή των Ελλήνων του εξωτερικού που ζητούν «να ισχύσει και στην Ελλάδα ό,τι ισχύει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου και να διευκολυνθούν στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος», επισημαίνει με δηλώσεις του, από τις ΗΠΑ, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά από συναντήσεις που είχε με τον Αρχιεπίσκοπo Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρο και εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων.

Ο υπουργός με τον Αρχιεπίσκοπo Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρο

Οι επαφές του κ. Θεοδωρικάκου με ομογενειακές οργανώσεις γίνονται εν όψει του νόμου που προετοιμάζει η κυβέρνηση για τη διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, από κοινού με τον υφυπουργό Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των επαγγελματικών οργανώσεων της Ομογένειας, της Εκκλησίας, επιστημονικών και πολιτιστικών φορέων και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων των ΗΠΑ.

Από την υποδοχή του στο προξενείο της Νέας Υόρκης, καλεσμένος του πρόξενου Κωνσταντίνου Κούτρα.

Aπό αριστέρα: Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, πρόεδρος του Federation of Hellenic Societies of Greater New York, Βασίλης Γουερνέλος, Μέλος του Δ.Σ., και αντιπρόεδρος του Hellenic Parade Committee, η Άννα Νότη, μέλος του ΔΣ και του ΔΣ των βορειοηπειρωτών και Σπυριδούλα Τσουκαλά, γραμματέας των πρακτικών της ομοσπονδίας.

Ο υπουργός έδωσε συνέντευξη και στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos, όπου βρέθηκε στο στούντιο μαζί με τον πρόξενο στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνο Κούτρα, τον σύμβουλο ελληνοαμερικανικής επιχειρηματικότητας Γιάννη Χορόζογλου και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Φίλιο και Πάνο Σατζόγλου.

Μεταξύ άλλων, συναντήθηκε και με τον ομογενή γνωστό επιχειρηματία Τζον Κατσιματίδη.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε πως οι ομογενείς «αντιμετωπίζουν με ανυπομονησία την απόφαση να τους διευκολύνει το ελληνικό κράτος, να ψηφίζουν για τις βουλευτικές εκλογές από τον τόπο που κατοικούν», καθώς και ότι «περιμένουν με μεγάλη χαρά και προσδοκία τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη που θα φτάσει στη Νέα Υόρκη και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ».

Παράλληλα, επισήμανε ότι στη Νέα Υόρκη δεν βρίσκεται με την κομματική του ιδιότητα, αλλά εκπροσωπώντας της Πολιτειακές Αρχές της Ελλάδας γενικότερα.

Ο υπουργός Εσωτερικών τους ενημέρωσε ότι επιδίωξή του είναι εντός του Οκτωβρίου να παραδώσει στον πρωθυπουργό σχέδιο νόμου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, το οποίο όπως είπε, θα στηρίζεται στη χρήση της επιστολικής ψήφου, καθώς πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δοθεί λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα το συντομότερο δυνατόν.

πηγή: hellenicdailynews.com (Της Christine Papas)

Print Friendly, PDF & Email