Πληροφορίες θέλουν τις ΗΠΑ να αναζητούν νέα ώρα συνάντησης Τραμπ – Μητσοτάκη

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μετά την [ΡΗΡ: αιφνίδια (;)] ακύρωση της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο Τραμπ, οι δύο πλευρές  αναζητούν διαθέσιμες ώρες ώστε να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα, τοπική ώρα. (ΡΗΡ: Αυτή την στιγμή, πάντως, οι πιθανότητες για τη συνάντηση Τραμπ-Μητσοτάκη είναι ελάχιστες).

Ακύρωσε τα ραντεβού του ο Τραμπ

Η ελληνική πλευρά έχει δώσει πλάνο, κατόπιν αιτήματος των Αμερικανών, ωστόσο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Η συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη για τις 6:30 (τοπική ώρα) ακυρώθηκε όπως και τα υπόλοιπα πέντε ραντεβού του προέδρου Τραμπ μετά τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και την κίνηση των Δημοκρατικών που ζητούν καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου.

Πάντως, η εκδήλωση στην Αστόρια όπου ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην ελληνική ομογένεια, στις 7:30 ώρα Νέας Υόρκης, θα γίνει κανονικά.

Επίσης, ο πρωθυπουργός σήμερα το απόγευμα θα έχει γεύμα με τον υπουργό Εμπορίου Γουίλμπορ Ρος και αμερικανούς επενδυτές.

Μητσοτάκης – Ερντογάν

Νωρίτερα, θα παρευρεθεί στο Global Business Forum του Bloomberg, στο οποίο συμμετέχουν πολιτικοί και επιχειρηματίες και θα παραχωρήσει συνέντευξη.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού πάντως θα ξεκινήσει με τη συνάντησή του το πρωί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 9:45 τοπική ώρα.

Σήμερα, επίσης, ο κ. Μητσοτάκης είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγή: ΑΠΕ