Πάνω από 36.000 δρομείς έτρεξαν για να νικήσουν τον καρκίνο του μαστού

Το κέντρο της Αθήνας υποδέχτηκε σήμερα  στο Ζάππειο περισσότερους από 36.000 δρομείς, μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι έτρεξαν ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Φέτος για πρώτη χρονιά ο 33ος Γύρος της Αθήνας, ο πλέον ιστορικός θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της πόλης, που από το 1982 αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της πρωτεύουσας, έγινε σύμμαχος στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού και ένωσε τις δυνάμεις του με το Greece Race for the Cure® σε μία διαδρομή 10χλμ με chip χρονομέτρησης.

Το Greece Race for the Cure®, είναι αγώνας δρόμου 5χλμ και περίπατος 2χλμ, που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής HYPERLINK “http://www.almazois.gr/“», σε συνδιοργάνωση με τον  Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και με την έγκριση της αμερικανικής Οργάνωσης Susan G. Komen®. Η ελληνική διοργάνωση είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ανάμεσα σε 140 διοργανώσεις που πραγματοποιούνται παγκοσμίως.

O δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης καλωσορίζοντας τους χιλιάδες συμμετέχοντες στον 33ο Γύρο της Αθήνας ανέφερε τα εξής:

«Αυτό που γίνεται εδώ σήμερα για 33η χρονιά, είναι μία γιορτή. Μια γιορτή για την υγεία, την ενημέρωση, μα πάνω απ’όλα, την πρόληψη.  Είναι μια γιορτή για κάθε γυναίκα που κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο του μαστού. Αλλά και ένα μήνυμα για να μη χαθεί ποτέ πια καμία γυναίκα από καρκίνο του μαστού. Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε για την πρόληψη. Για όσα πρέπει να κάνουμε πριν, για να μη φτάσουμε στο μετά.

Ο Δήμος της Αθήνας μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ενώνει τη φωνή και τις δυνάμεις του με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και δεν στέλνει απλώς ένα μήνυμα. Στηρίζει έμπρακτα κάθε προσπάθεια για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Βγαίνει μπροστά και μαζί με όλους δίνει το σύνθημα για την πρόληψη. Για μία υπόθεση που αφορά τις μητέρες μας, τις αδελφές μας, τις γυναίκες μας, τις κόρες μας, τις οικογένειες μας.

Σας καλώ λοιπόν όλους, να γιορτάσουμε μαζί για το πολυτιμότερο αγαθό, τη ζωή. Τη ζωή μας. Να την αγαπήσουμε και να τη σεβαστούμε. Να κάνουμε όλοι ότι περνάει από το χέρι μας σε μία κοινωνία που θα προλαμβάνει , που θα ενημερώνει και θα ενημερώνεται. Σε μία υγιή κοινωνία.  Σε αυτή την κοινή προσπάθεια, είμαστε όλοι μαζί. Και όταν είμαστε όλοι μαζί, ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί».

Στο πλαίσιο του Greece Race for the Cure® πραγματοποιήθηκαν πολλές παράλληλες δράσεις, για την  προαγωγή της υγείας γενικότερα, αλλά και την ανάδειξη της δύναμης των γυναικών που έχουν βιώσει τον καρκίνο του μαστού, τόσο κατά την ημέρα του αγώνα όσο και το Σάββατο πριν από αυτόν, μετατρέποντας τον αγώνα σε μία γιορτή ζωής.

Από τα καθαρά έσοδα του αγώνα χρηματοδοτούνται κάθε χρόνο προγράμματα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» για την ευαισθητοποίηση του κοινού, την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης και την υποστήριξη των ασθενών με καρκίνο μαστού.

πηγή: newpost.gr