Επιθέσεις δεκάδων ατόμων σε αστυνομικούς στη Ν. Φιλαδέλφεια – Εστειλαν έξι στο νοσοκομείο

Βάρβαρη επίθεση από ομάδες 30-40 ατόμων δέχτηκαν αστυνομικοί αργά το βράδυ της Κυριακής στη Νέα Φιλαδέλφεια με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι από αυτούς και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Πρωτοφανή και ακραία περιστατικά

Πρόκειται για δύο πρωτοφανή και ακραία περιστατικά που σημειώθηκαν με διαφορά περίπου μιας ώρας σε περιοχές της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η πρώτη επίθεση κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και του ΑΤ Νέας Φιλαδέλφειας έλαβε χώρα στο ύψος της γέφυρας Βρυούλων.

Γύρω στις 22.40, αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επιχείρησαν να ελέγξουν τέσσερα με πέντε άτομα στο προαναφερθέν σημείο όταν δέχτηκαν επίθεση από άλλα 30 – 40 άτομα.

Ζημιές στις μηχανές και το περιπολικό

Οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και τις μηχανές τους και πέταξαν πέτρες στο περιπολικό που κατέφθασε για ενίσχυση από το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Τρεις ένστολοι τραυματίστηκαν από την άγρια επίθεση και μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Επίσης, προκλήθηκαν φθορές στις μηχανές των αστυνομικών και το περιπολικό.

Η δεύτερη επίθεση

Και σαν να μην έφτανε αυτό, περίπου 50 λεπτά αργότερα άλλη ομάδα ΔΙ.ΑΣ, η οποία βρισκόταν στη διασταύρωση των οδών Δεκελείας και Εφέσου, δέχτηκε νέα επίθεση από επίσης 30-40 άτομα.

Το αποτέλεσμα και αυτής της απίστευτης και θρασύτατης ενέργειας ήταν ο τραυματισμός άλλων τριών αστυνομικών που μεταφέρθηκαν και αυτοί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ευτυχώς, και οι έξι αστυνομικοί δεν διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους.

Μια προσαγωγή

Από την αστυνομία δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί το κίνητρο των επιθέσεων και η ταυτότητα των δραστών ή των χώρων που πιθανόν εντάσσονται ή κινούνται.

Δεν έχει, επίσης, γίνει γνωστό εάν εξαπολύθηκαν από την ίδια ή διαφορετικές ομάδες.

Σημειώθηκαν, πάντως, μετά το παιχνίδι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, το οποίο ακολούθησαν επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς και αστυνομικούς ενώ προκλήθηκαν φθορές σε καταστήματα και επιχειρήσεις.

Η αστυνομία προσήγαγε ένα άτομο από την ευρύτερη περιοχή.

πηγή:in.gr