Οι εκτός Ελλάδος Απόδημοι και Ομογενείς είναι πάνω απ όλα Έλληνες και πατριώτες!

Panhellenic Post: Αναδημοσιεύουμε από την ομογενειακή ηλεκτρονική εφημερίδα της Αυστραλίας Neos Kosmos.com  κείμενο που αφορά την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων ψηφοφόρων και δίνει απαντήσεις σε όσα πολιτικά κόμματα (εντός ή εκτός Βουλής), αλλά και σε όσους Έλληνες πολίτες της χώρας  “μετρούν ψηφαλάκια” και αναλόγως παίρνουν αρνητική ή θετική θέση στην συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας να προχωρήσει η Βουλή στην ψήφιση νόμου που ” …μπορεί να ορίζει τα σχετικά με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την Επικράτεια”.

Τα κόμματα και οι πολίτες που κάνουν τέτοιους υπολογισμούς, θυμίζουν εποχές που για να έχεις δοσοληψίες με το Κράτος έπρεπε να προσκομίσεις “Πιστοποιητικό Κοινωνικών Φρονημάτων”! Νομίζαμε ότι τα είχαμε αφήσει πίσω μας αυτά…

Με την έννοια αυτή, μάλλον θα μπορούσε να λείπει ο “απολογικός” -σε ορισμένα σημεία- χαρακτήρας του κατά τα λοιπά ορθού σημειώματος της αξιόλογης εφημερίδας.

ΧΜ

Το σχετικό άρθρο έχει ως εξής:

Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τις τοποθετήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και άλλων κομμάτων της Ελλάδας στο θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, έχουν εκδηλωθεί αισχρά φαινόμενα ρατσισμού και παραπληροφόρησης σε βάρος ομογενών.

Στα λεγόμενα «κοινωνικά δίκτυα» (Facebook κ.ά.) γίνονται αναρτήσεις που προδίδουν ακόμα και μίσος σε βάρος των Ελλήνων της Διασποράς.

Ορισμένοι απ’ αυτούς που τάσσονται κατά του δικαιώματος των Ελλήνων της Διασποράς να ψηφίζουν στις ελληνικές εκλογές χρησιμοποιούν ένα απίστευτο υβρεολόγιο σε βάρος μας.

Κατ’ αρχάς, να διευκρινίσουμε ότι το δικαίωμα της ψήφου για τους Έλληνες του εξωτερικού το προβλέπει και το ελληνικό Σύνταγμα.

Όσοι είμαστε γραμμένοι στους ελληνικούς εκλογικούς καταλόγους το έχουμε το δικαίωμα αυτό. Αρκεί να πάμε στην Ελλάδα να ψηφίσουμε.

Οι πλούσιοι μπορούν να το κάνουν και το κάνουν. Οι περισσότεροι από μας δεν μπορούμε. Άρα, αν δεν αλλάξει κάτι και παραμείνει ως έχει το σύστημα, ΜΟΝΗ κερδισμένη θα είναι η Νέα Δημοκρατία.

Τώρα γίνεται λόγος για μια «διευκόλυνση». Δηλαδή, να ψηφίζουμε με επιστολική ψήφο (postal vote) όπως κάνουν οι πολίτες της Αυστραλίας όταν βρίσκονται στο εξωτερικό ή μακριά από την εκλογική τους περιφέρεια την ημέρα τω ν εκλογών και όπως κάνουν οι πολίτες των περισσοτέρων χωρών.

Αυτοί που τάσσονται εναντίον του δικαιώματος αυτού προέρχονται (δυστυχώς) από τον λεγόμενο «προοδευτικό χώρο».

Και το επιχείρημά τους είναι ότι «οι απόδημοι είναι δεξιοί και άρα κερδισμένη θα βγει η Νέα Δημοκρατία».

Αυτό και αν είναι ύβρις…

Πρώτον, γιατί ένα δικαίωμα δεν το παραχωρείς με βάση την ιδεολογική τοποθέτηση ενός πολίτη.

Δεύτερον, τουλάχιστον όσον αφορά την Αυστραλία, η πλειοψηφία των ομογενών ΔΕΝ είναι δεξιοί.

Και, τρίτον, είδαμε και τους «ενημερωμένους» ψηφοφόρους της Ελλάδας που ψήφισαν Χρυσή Αυγή, Καμμένο, Λεβέντη κλπ.

Και επειδή το επιχείρημα αυτό το χρησιμοποιεί, κυρίως, ο ΣΥΡΙΖΑ, καλά θα κάνει κάποιος να τους πει ότι ήταν ο Ελληνισμός της Αυστραλίας που στήριζε το ΚΚΕ Εσωτερικού και την «Αυγή» τα πέτρινα χρόνια.

Κανείς δεν λέει ότι το δικαίωμα ψήφου το έχουν όλοι οι απόδημοι. Το έχουν, όμως, όσοι είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, λείπουν λίγα χρόνια από την Ελλάδα, υποβάλουν φορολογική δήλωση εκεί κ.λπ.

Δηλαδή, οι 500.000 νέοι που έφυγαν, στα χρόνια της κρίσης από την Ελλάδα (στην πλειοψηφία τους επιστήμονες) δεν είναι καλά ενημερωμένοι και δεν πρέπει να ψηφίζουν;

Ακόμα και αν συνεχίζουν να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ και υποβάλουν στην Ελλάδα τις φορολογικές τους δηλώσεις;

Ας πάψουν, λοιπόν, κάποιοι να «δηλητηριάζουν» τις σχέσεις της μητροπολιτικής Ελλάδας με τον απόδημο ελληνισμό με αφορμή το θέμα αυτό.

Μας πληγώνει να διαβάζουμε στο Facebook αδέλφια μας στην Ελλάδα να μας αποκαλούν «μαλάκες» (ναι, έτσι ακριβώς), γενίτσαρους, χρυσαυγίτες και άλλα πολλά «κοσμηματικά επίθετα» κλπ.

Οι απόδημοι έχουν την Ελλάδα στην καρδιά τους, την βάζουν πάνω από κόμματα και το αποδεικνύουν κάθε στιγμή. Δεν είναι υποχρεωμένοι να δείξουν σε κανέναν «πιστοποιητικό πατριωτισμού».