Bροχές, καταιγίδες και χαλάζι –Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Αλλάζει σημαντικά ο καιρός σήμερα, Πέμπτη, καθώς στα κεντρικά, τα δυτικά και τα βόρεια, αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Μάλιστα, στην δυτική και την βόρεια Ελλάδα, αναμένονται χαλαζοπτώσεις, με την ΕΜΥ να έχει ενημερώσει με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά από το μεσημέρι και μετά στα δυτικά και θα επεκταθούν τη νύχτα στην κεντρική Ελλάδα και τα βόρεια, ενώ η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη.

Αναμένονται μάλιστα και ομίχλες στα ανατολικά και τα νότια, με την θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή πτώση. Την Παρασκευή αναμένεται να είναι εξίσου ισχυρά τα φαινόμενα και σταδιακά ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση από το μεσημέρι του Σαββάτου. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 7 μποφόρ.
Η πρόγνωση του καιρού
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και απο το μεσημέρι σποραδικες καταιγιδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που απο το μεσημέρι στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά και από αργά τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι κατά τόπους ισχυρές και πιθανώς στα βορειοδυτικά να εκδηλωθούν χαλαζοπτώσεις. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια σταδιακά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς τη νύχτα να είναι κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr