Η κατάρα της οικογένειας του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου – Νεκροί μητέρα-αδελφός

Αθήνα.- Η κατάρα της οικογένειας Μαυρίκου φαίνεται πως συνεχίζεται καθώς χθες, η μητέρα και ο αδελφός του Παναγιώτη Μαυρίκου που είχε σκοτωθεί το 2016 στην Αττική Οδό όταν το αυτοκίνητό του τυλίχθηκε στις φλόγες, βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν έπεσε στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συνήγορος του Παναγιώτη Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας, ο ίδιος ενημερώθηκε ατύπως ότι πρόκειται για τους συγγενείς του νεκρού δημοσιογράφου. Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι αντιμετώπιζαν και οι δύο σοβαρά προβλήματα υγείας και οικονομικά.

Μάλιστα, είπε ότι πρόσφατα έφυγαν από το σπίτι που έμεναν στη Βάρκιζα, γιατί το πήραν οι τράπεζες και μετακόμισαν στη Δραπετσώνα.

Αναλυτικότερα

Νεκροί εντοπίσθηκαν και ανασύρθηκαν λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα η μητέρα και ο αδελφός του δημοσιογράφου και εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, από το αυτοκίνητο που έπεσε στη θάλασσα νωρίτερα σήμερα στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας.

Ειδικότερα, οι άνδρες του λιμενικού εντόπισαν μέσα στο αυτοκίνητο την 75χρονη και τον 53χρονο. Τα πτώματα μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

Στο αυτοκίνητο βρίσκονταν και δύο σκυλιά, το ένα εκ των οποίων κατάφερε να σωθεί κολυμπώντας.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προκληθεί μεγάλη κινητοποίηση. Άμεσα στο σημείο είχαν σπεύσει άνδρες του λιμενικού και βατραχάνθρωποι οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε έρευνες οι οποίες έφεραν το εν λόγω, τραγικό αποτέλεσμα.

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος, είχε σκοτωθεί το 2016 στην Αττική οδό, όταν το πολυτελές του αυτοκίνητο είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Ενώ πριν από αρκετά χρόνια η μοναχοκόρη της Σοφίας Μαυρίκου πέθανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε χθες, ότι ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας Θοδωρής αντιμετώπιζε από μικρή ηλικία προβλήματα ψυχιατρικής φύσης.

Ποιος ήταν ο Π. Μαυρίκος

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος απασχόλησε την κοινή γνώμη της χώρας και τις δικαστικές αρχές με την εμπλοκή του στο κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων που εξαρθρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2016. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ομάδα του εκβίαζε πολιτικούς αντιπάλους και διοικητές ΔΕΚΟ για να λαμβάνει μεγάλα χρηματικά απο διαφημίσεις προκειμένου να διατηρεί τα έντυπά του. Είχε καταφέρει να κατοχυρώσει ιστορικούς τίτλους εφημερίδων, όπως η «Ακρόπολη», «24Ωρες», «Μεσημβρινή» και «Επικαιρότητα», οι οποίες είχαν ελάχιστη κυκλοφορία.

Μαζί με τον Παναγιώτη Μαυρίκο, είχαν συλληφθεί οι δημοσιογράφοι, Παναγιώτης Μουσσάς και Χρήστος Φράγκου. Η ανέλιξη στο εκδοτικό χώρο, του αμφιλεγόμενου επιχειρηματία ήταν ραγδαία. Ξεκίνησε ως απλός ρεπόρτερ στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ και εντός μικρού διαστήματος βρέθηκε να διατηρεί 4 εφημερίδες και sites. Διετέλεσε διευθυντής του ψυχιατρικού νοσοκομείου ενώ παράλληλα με την δημοσιογραφική του ιδιότητα, είχε εργαστεί και στην ΔΕΗ. Ο 42χρονος Παναγιώτης Μαυρίκος τον Φεβρουάριο του 2015 είχε ιδρύσει τον πολιτικό φορέα «ΔΕΞΙΑ».