Πόλεμος στη Συρία: Εκατόμβη νεκρών, χιλιάδες εκτοπισμένοι – Βίντεο σοκ με εκτελέσεις αμάχων

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του Τουρκικού Στρατού σε συριακό έδαφος με αντικειμενικό στόχο – κατά την Άγκυρα- τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι 415 Κούρδοι μαχητές “αδρανοποιήθηκαν” από τις επιχειρήσεις που διεξάγονται, καθώς κλιμακώνονται οι βομβαρδισμοί κατά περιοχών στα βορειοανατολικά της Συρίας, στην σημερινή τέταρτη ημέρα των τουρκικών πολεμικών επιχειρήσεων κατά των Κούρδων.

Την ίδια ώρα, στους ξεπερνά τους 29 ο αριθμός των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της τουρκικής πολεμικής επιχείρησης. Τουλάχιστον εννέα πολίτες «εκτελέσθηκαν» σήμερα στη Συρία από φιλοτουρκικές πολιτοφυλακές που συμμετέχουν στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η Αγκυρα κατά των κουρδικών δυνάμεων στην βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι εννέα πολίτες εκτελέσθηκαν σε χωριστά περιστατικά νότια της μεθοριακής πόλης Ταλ Αμπιάντ», σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση.

Βίντεο

Σοκάρει το βίντεο που δείχνει αντάρτες συμμάχους των Τούρκων να πυροβολούν και να εκτελούν εν ψυχρώ Κούρδους πολίτες στη μέση του αυτοκινητοδρόμου Μ4.

Μάλιστα, οι εκτελεστές φωνάζουν «Ο Θεός είναι μεγάλος» (Αλλάχου Ακμπάρ), όπως και οι μαχητές του ISIS.

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται στέλεχος κουρδικού πολιτικού κόμματος και ο οδηγός του, σύμφωνα με το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο, την πολιτικΣυρία: Ενέδρα θανάτου για την αρχηγό κουρδικού κόμματος - Την εκτέλεσαν εν ψυχρώ (Βίντεο)ή πτέρυγα της αραβοκουρδικής συμμαχίας των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.  Μισθοφόροι της Τουρκίας έστησαν ενέδρα στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε την αρχηγό του κουρδικού κόμματος «Μελλοντική Συρία», Hevrin Khalaf. Οι ένοπλοι έκλεισαν τον δρόμο, έσυραν την Khalaf έξω από το αυτοκίνητο και την εκτέλεσαν, όπως και όλους όσοι ήταν μαζί της.

Επίσης, οι συριακές ανταρτικές δυνάμεις με την υποστήριξη της Τουρκίας απέκτησαν, τον έλεγχο του κέντρου της πόλης Ρας αλ Αϊν, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος από τον τομέα της ασφάλειας, τονίζοντας ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων μαχητών έχουν εισέλθει στην τέταρτη ημέρα τους.

Εν τω μεταξύ,σε δήλωσή τους την Παρασκευή το βράδυ, αξιωματούχοι του Πενταγώνου ανέφεραν ότι τα αμερικανικά στρατεύματα κοντά στην πόλη Κομπανί είχαν δεχθεί πυρά πυροβολικού που προέρχονταν από τουρκικές θέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα που δίνει στους Αμερικανούς αξιωματούχους την εξουσία να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους της , ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε αργότερα σε δήλωσή του την Παρασκευή τα αμερικανικά σχέδια για κυρώσεις.

Παράλληλα, χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι η χώρα του «δεν θα υποχωρήσει ούτε ένα βήμα» μετά την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση.

newpost.gr