Μισή χιλιετία του Νεότερου Ελληνισμού στην Νάπολη

Με τίτλο: Μισή χιλιετία του Νεότερου Ελληνισμού στην Νάπολη ο γνωστός ομογενής καθηγητής  από την Ιταλία και πρώην πρόεδρος Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας (ΟΕΚΑΙ), Γιάννης Κορίνθιος παραχωρεί ομιλία την  Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 στην Αναγνωστική Εταιρία στην Κέρκυρα.

Ο πολύ σημαντικός για τον Ελληνισμό της Νάπολης καθηγητής θα μιλήσει με θέμα «Μισή χιλιετία του Νεώτερου Ελληνισμού στη Νάπολη», θέμα που είχε και η έκθεση που διοργανώθηκε στη Αθήνα το Νοέμβριο του 2018.

Ο καθηγητής Γιάννης Κορίνθιος

Το τμήμα AHEPA Κέρκυρας με συνεχείς δράσεις που εκτελούνται και δρομολογούνται κάνει ιδιαίτερα αισθητή τη παρουσία του στη κοινωνία μας και προσφέρει σε όλους μας την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή και γνωριμία με εξαιρετικούς συμπατριώτες μας που διαπρέπουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα κλασσικά Λύκεια της Νάπολης έχουν εισαγάγει ως υποχρεωτικό μάθημά τους τα Νέα Ελληνικά, καθώς και ότι στη Νάπολη υπάρχει η οδός Ελλήνων, ένας από τους πιο ιστορικούς δρόμους της πόλης.

Τέλος στην επετειακή χρονιά 2021 τα γενικά αρχεία του Κράτους στη Νάπολη θα παρουσιάσουν έκθεση με θέμα «Το εικοσιένα και η Νάπολη».