Επεισοδιακή ήταν η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τους Δημοκρατικούς στον Λευκό Οίκο.

Συγκεκριμένα η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε πως η συνάντηση των Δημοκρατικών ηγετών στον Λευκό Οίκο διεκόπη απότομα καθώς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «βρισκόταν σε κλονισμό», έπειτα από την έγκριση ψηφίσματος από την Βουλή των Αντιπροσώπων το οποίο καταδικάζει την απόφαση του Ρεπουμπλικανού προέδρου για απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία.

«Ήταν θλιβερό…»

«Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας – περισσότεροι από 2 προς 1 Ρεπουμπλικανοί βουλευτές ψήφισαν ενάντια σε αυτό που ο πρόεδρος έκανε – πιθανόν τον κλόνισε. Επειδή ήταν ταραγμένος από αυτό», τόνισε η Πελόζι σε δημοσιογράφους. «Είδαμε τον πρόεδρο κλονισμένο, είναι θλιβερό».«Ήταν προσβλητικός, ειδικά προς την κυρία Πελόζι», δήλωσε ο Τσακ Σούμερ, αρχηγός της Δημοκρατικής μειοψηφίας στη Γερουσία.

Το ψήφισμα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία ψήφισμα που καταδικάζει την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη βορειοανατολική Συρία.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 354 ψήφους υπέρ έναντι 60 κατά, καθώς δεκάδες Ρεπουμπλικανοί βουλευτές συστρατεύτηκαν με την πλειοψηφία των Δημοκρατικών.

Η ψήφος των βουλευτών εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια που επικρατεί στο Κογκρέσο για την ενέργεια του Τραμπ, την οποία πολλοί βουλευτές και γερουσιαστές θεωρούν ως εγκατάλειψη των Κούρδων μαχητών που πολεμούσαν μαζί με τους Αμερικανούς ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Επίσης οι βουλευτές καταγγέλλουν την αποφυλάκιση τζιχαντιστών του ΙΚ έπειτα από την τουρκική στρατιωτική επέμβαση που ξεκίνησε πριν από μια εβδομάδα.

Ο Γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης.

Λεωνίδας Ραπτάκης στην Panhellenic Post

Μιλώντας στην Panhellenic Post για το θέμα του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο ελληνοαμερικανός Γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης, υποστήριξε ότι “στα 22 χρόνια που εκλέγομαι δεν έχω ξαναδεί τέτοια συμπεριφορά από τον Πρόεδρο. Με ένα τηλεφώνημα σκοτώνονται παιδιά αμερικανών.

«Ο Τραμπ τη μία μέρα λέει ένα θέμα, την άλλη μέρα λέει άλλο. Δεν έχει συμφωνήσει ούτε με το υπουργείο Άμυνας, ούτε με το Εξωτερικών, ούτε με τους Ρεπουμπλικάνους και τους βουλευτές. Αυτό δεν το έχω ξαναδεί τόσα χρόνια, ένας πρόεδρος να πηγαίνει μοναχός του. Είναι δικό του το σχέδιο», δήλωσε.

«Από τα πέντε χρόνια που είχαμε αμερικανικό στρατό στη Συρία που παλεύαμε με τους Κούρδους για να τελειώσουμε με το ISIS, αυτά σβήστηκαν άδικα. Χάσαμε πέντε χρόνια, όσους Αμερικανούς σκοτώθηκαν και όλος ο κόσμος που χάθηκε”.

Για το debate των 12 υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ και την άποψή τους για την Τουρκία: «Κανένας δεν υποστήριξε την Τουρκία. Εγώ θα υποστηρίξω τον Μπάιντεν. Θα είναι καλό για την Ελλάδα και την Κύπρο και εκεί κοπάνησε άσχημα την Τουρκία και τον Τραμπ. Εμείς έχουμε εμφύλιο πόλεμο μεταξύ δεξιών και αριστερών. Ο Μπάιντε θα είναι ο καλύτερος και για τη Μέση Ανατολή και για το Αιγαίο. Πρέπει να έχουμε μια φωνή την Αμερική».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να «πέσει» ο Τραμπ: «Θα ξέρουμε σε 8 εβδομάδες. Ο λαός της Αμερικής είναι μοιρασμένος. Οι μισοί δεν θέλουν να γίνει διαδικασία αμφισβήτησης, οι άλλοι μισοί θέλουν. Μπλέξαμε με τον Τραμπ και μπλέξαμε και άσχημα με το τηλεφώνημα με τον Ερντογάν».

Print Friendly, PDF & Email