ΣΧΟΛΙΟ:  Αλήθεια, τι να φταίει;

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, καθηγητής Γιάννης Χρυσουλάκης βρέθηκε στην Νέα Υόρκη για τα εγκαίνια του 13ου Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Η επίσκεψη  του κ. Γενικού, εκτός από τα Εγκαίνια του Φέστιβαλ, συμπεριελάμβανε και  το Σχολείο του Αγίου Δημητρίου καθώς και Σχολείο Τσάρτερ στο Μπρούκλιν.

Καλοδεχούμενη η (έστω και αισιόδοξη) δήλωση του κ. Γενικού,  πως  «ο Πρωθυπουργός μας θα κάνει πάρα πολλά πράγματα για την ομογένεια ξεκινώντας από αυτό που υποσχέθηκε προεκλογικά που είναι η ψήφος στους ομογενείς».

Καλές οι κορδέλες, καλοί και χρήσιμοι και οι χοροί.

Μέχρις εδώ, όλα καλά.

Ακολούθησαν, όμως, ορισμένες δημοσιογραφικές ερωτήσεις. Μία από τις ερωτήσεις  αφορούσε  το εάν έχει προγραμματιστεί κάποια συνάντηση  του κ. Γενικού,  με εκπροσώπους της ομογένειας.

Στο θέμα αυτό,  ο κ. Χρυσουλάκης απάντησε: «Αυτή τη φορά δεν υπήρξε η χρονική δυνατότητα. Σε μια από τις επόμενες επισκέψεις θα έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε και με εκπροσώπους της ομογένειας».

Με όλο το σεβασμό,  θα σημειώσουμε ότι θεωρούμε ατυχή τη δήλωση αυτή του κ. Χρυσουλάκη.  Τούτο διότι δεν είναι νοητό να φθάνουν μέλη της ελληνικής  διοίκησης στην ομογένεια και να μην έχουν το χρόνο να συναντηθούν με εκπροσώπους της!  Έστω και εάν έχουν επισκεφθεί, σχολεία, φεστιβάλς και ό,τι άλλο. Εάν υπήρχε θέμα χρόνου, ένα σωστά οργανωμένο Πρόγραμμα, θα εξασφάλιζε λίγα λεπτά της ώρας,  για μία ταυτόχρονη συνάντηση του κ. Γενικού με τρείς-τέσσερις εκπροσώπους της ομογένειας,  έστω στο ξενοδοχείο διαμονής του.

Οι εκπρόσωποι ενημερωμένοι, θα ετοίμαζαν υπόμνημα με τα θέματά τους, θα το παρέδιδαν στον κ. Γενικό,  θα έπαιρναν την υπόσχεση ότι θα τύχουν απαντήσεως και θα  αποχωρούσαν,  αφήνοντας  ελεύθερο χρόνο στις τελετουργικές υποχρεώσεις του κ. Γενικού.  Έτσι εμείς αντιλαμβανόμαστε τις επισκέψεις φορέων της εξουσίας στην ομογένεια. Σε όλες τις βαθμίδες…

Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Να σημειωθεί ότι ορισμένοι ομογενειακοί παράγοντες,  ρωτούσαν κατά σύμπτωση το Σάββατο την Panhellenic Post, τηλεφωνικά, εάν μπορούν να στείλουν σημειώματα στα κόμματα και την κυβέρνηση με τις θέσεις τους για την ψήφο, «γιατί στην Αθήνα πάλι αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς,  μας αγνοούν»!..

Αντιπρόσωποι ένδεκα ομοσπονδιών συναντήθηκαν πριν μία εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, ακριβώς για να μιλήσουν το θέμα της ψήφου. Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος προφανώς δεν βρήκε και αυτός τον καιρό, και έτσι δεν πήγε να ακούσει τι θα έλεγαν οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών!

Κανείς δεν ακούει «εμάς»! «Εμάς»; Ποιους «εμάς»; Εσάς!

«Εσάς» που δεν πρόλαβε σ΄ αυτό το ταξίδι να σας δει ο κ. Γενικός της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού!

Κι όμως, μιλάμε για μία αξιόλογη προσωπικότητα με εμφανή την έφεση της προσφοράς προς τον Απόδημο Ελληνισμό…

Αλήθεια, τι να φταίει;