Θλίψη,  αγανάκτηση αλλά και οργή για τα γεγονότα που συνταράζουν την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Θλίψη,  αγανάκτηση αλλά και οργή προκαλούν τα θλιβερά γεγονότα που συνταράζουν την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Θλίψη γιατί νυν και πρώην πρόεδρος έχουν σηκώσει μπαϊράκι, αδιαφορώντας για το κακό που κάνουν στην Ομοσπονδία και το διασυρμό που υφίσταται η ομογένεια.  Αγανάκτηση γιατί αυτό συντελείται σε μία περίοδο όπου η ενότητα είναι επιβεβλημένη προκειμένου να αντιμετωπισθεί η  «επίθεση» που δέχονται οι Απόδημοι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στη γενέτειρα,  στο ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων Ψηφοφόρων από το εξωτερικό.

Αλλά και οργή που προκαλείται εκ του γεγονότος ότι και οι δύο “μονομάχοι” και οι συν αυτούς, δεν δείχνουν να κατανοούν τις παρενέργειες που δημιουργεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ¨Σταθάκειο” και που δυσχεραίνει όχι μόνο την αποτελεσματική λειτουργία της Οργάνωσης, αποδυναμώνοντας την επιρροή της, αλλά εμποδίζοντας και την εξέλιξη  ομαλών σχέσεων με την γενέτειρα. Και ο νοών νοείτω”.

Αιτία του κακού φαίνεται ότι είναι η φετινή παρέλαση. Ο Πέτρος Γαλάτουλας, Πρόεδρος της Παρέλασης, αρνείται να παραδώσει οικονομικό απολογισμό της παρέλασης, όπως ορίζει το καταστατικό και ακούγονται καταγγελίες για παρατυπίες.

Η ρίζα, όμως του κλίματος που εξέθρεψε την διχόνια ανάμεσα στους επί πολλά χρόνια στενούς συνεργάτες, Π. Γαλάτουλα  και Κ. Μεϊμάρογλου, είναι το γεγονός ότι στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, που ανάδειξαν νέο Πρόεδρο τον κ. Μεϊμάρογλου, ο επί σειρά πολλών ετών παράγοντας της Ομοσπονδίας, από διαφορετικές θέσεις, Πέτρος Γαλάτουλας, παρέμεινε ως απλό μέλος στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Ένα πρώην μέλος του Δ.Σ., όταν λήγει η θητεία του πάει στο σπίτι του. Δεν καταλαμβάνει  νέα θέση και, μάλιστα υποδεέστερη της θέσης από την οποία αφίππευσε.  Ωσάκις ο χρυσούς αυτός κανόνας παραβιάστηκε οδήγησε σε «σύγκρουση εξουσίας» συμπαρασύροντας και άλλα στελέχη να συνταχθούν με τη μία ή την άλλη πλευρά διασπώντας τη συνοχή της οργάνωσης.

Με την έννοια αυτή για μας ευθύνη για τα συμβαίνοντα έχουν και οι δύο πλευρές.  Και είναι  προς τιμή του πρώην Προέδρου Βασίλειου Σταθάκου, η προτροπή του να αντιμετωπισθεί το θέμα καταστατικά και ριζοσπαστικά ώστε να προχωρήσει η Ομοσπονδία σε πλήρη αναδιοργάνωση με άμεση αλλαγή του Καταστατικού και επαναφορά της άμεσης ψηφοφορίας από όλα τα μέλη των Συλλόγων, έτσι ώστε να σταματήσει επιτέλους η ψηφοφορία από κατευθυνόμενους συλλόγους-σφραγίδες.

Μια και τα πράγματα έφθασαν εδώ, ας γίνει μία καινούργια αρχή στα πλαίσια ων παροτρύνσεων  του κ. Σταθάκου. Αυτονόητο είναι ότι ο κ. Γαλάτουλας θα πρέπει να βρει νέο ρόλο  -ίσως και νέα οργάνωση-  εάν επιθυμεί να παραμείνει στα Κοινά. Διακόνησε για πολλές δεκαετίες την Ομοσπονδία. Ας ψάξει τώρα να βρει νέα ενδιαφέροντα, ανοίγοντας γενναιόφρονα  το δρόμο στον νεοεκλεγμένο πρόεδρο να γράψει τις δικές του σελίδες στο βιβλίο της ένδοξης ιστορίας της εν Αμερική Ομογένειας.

Δύο “αρχηγοί” σε μία οργάνωση δεν χωρούν!