Επανεκλέχτηκε με μεγάλη διαφορά η ομογενής Εισαγγελέας της Κομητείας Νάσο Μάντλιν Σίγκα

Νέα Υόρκη.- Επανεκλέχτηκε με μεγάλη διαφορά η ομογενής εισαγγελέας της Κομητείας Νάσο Μάντλιν Σίγκα (Madeline Singas) και λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης γιόρτασε με τα στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας και τους ηγέτες του Δημοκρατικού Κόμματος της Κομητείας Νάσο. Μεταξύ αυτών και πολλοί ομογενείς, οι οποίοι στήριξαν ποικιλοτρόπως και με πάθος την επανεκλογή της.

Οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου για πολλές περιοχές της πολιτείας της Νέας Υόρκης πέρασαν απαρατήρητες, διότι ήταν ενδιάμεσες εκλογές για την πολιτειακή βουλή και γερουσία.

Στην κομητεία Νάσο και σε άλλες περιοχές του Λονγκ Αϊλαντ το ενδιαφέρον ήταν έντονο, διότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα προσπαθεί να ανακτήσει τις δυνάμεις που απώλεσε την τελευταία τουλάχιστον πενταετία.

Στο βήμα η εισαγγελέας της κομητείας Νάσαου Μαγδαληνή Σίγκα. Φωτογραφία: ETA PRESS

Η 53χρονη Μάντλιν Σίγκα αναμετρήθηκε με τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Frank McQuade και κέρδισε με διαφορά 47.932 ψήφων (145,054 έναντι 97,122) και αυτό της δίνει ένα τεράστιο προβάδισμα και δημιουργεί μια νέα προοπτική διεκδίκησης ανωτάτων αξιωμάτων στο μέλλον.

Η πανηγυρική εκδήλωση της Μάντλιν Σίγκα έλαβε χώρα στο Garden City Hotel, στο ίδιο ξενοδοχείο στο οποίο προ τεσσάρων ετών είχε γιορτάσει την εκλογή της και παραβρέθηκαν η πρόεδρος της κομητείας Laura Curran, ο οικονομικός ελεγκτής της κομητείας Jack Schnirman, ο πολιτειακός γερουσιαστής Todd Kaminsky και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος για την κομητεία o Jay Jacobs και άλλα στελέχη τα οποία εξήραν την προσφορά και το έργο της ομογενούς.

Η Μάντλιν Σίγκ είναι εισαγγελέας καριέρας και τα πέντε τελευταία χρόνια που ηγείται της Εισαγγελέας της Κομητείας Νάσο κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα και να μειώσει την εγκληματικότητα κατά 25%.

Έλκει την καταγωγή της από τη μαρτυρική Γλύνα της Βορείου Ηπείρου και είναι η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα που έχει εκλεγεί ποτέ σε ένα τόσο νευραλγικό πόστο. Γεννήθηκε στην Αστόρια και αποφοίτησε από το Ημερήσιο Σχολείο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Είναι παντρεμένη με τον Θέο Αποστόλου και έχει δίδυμα, τον Μπιλ και τη Ντέμη.

 

anamniseis.net