Η Γεωργία Παπαφωτίου νέα δήμαρχος Brimbank

Μια Ελληνίδα βρίσκεται πλέον στο τιμόνι του δήμου Brimbank, ενός από τους πολυπληθέστερους στη Μελβούρνη.

Ο λόγος για τη Γεωργία Παπαφωτίου, που εξελέγη εχθές (Τετάρτη) στο αξίωμα της δημάρχου στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που διανύει πλέον το τρίτος έτος της θητείας του.

“Είναι απόλυτη τιμή και προνόμιο για εμένα να έχω εκλεγεί ως η πρώτη Ελληνοαυστραλή δήμαρχος του δήμου Brimbank για τους ερχόμενους 12 μήνες”, ανέφερε η κ. Παπαφωτίου σε δηλώσεις της στον “Νέο Κόσμο”.

Η κ. Παπαφωτίου καταλαμβάνει τη θέση της απερχόμενης Cr Lucinda Congreve, την οποία και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για το έργο της τον τελευταίο χρόνο που υπηρέτησε ως δήμαρχος.

Αυτή είναι μόλις η πρώτη θητεία της κ. Παπαφωτίου στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχοντας μάλιστα υπηρετήσει και ως αντιδήμαρχος τον πρώτο χρόνο της τρέχουσας θητείας, 2016-7.

“Ακολουθώ στα χνάρια του πατέρα μου, ο οποίος για αρκετές δεκαετίες είχε ενεργό ανάμειξη με την ελληνική παροικία.

“Ευχαριστώ την οικογένειά μου και την κοινότητα που με ενθάρρυναν και με στήριξαν στο να αναλάβω τον ρόλο της δημοτικής συμβούλου”, είπε η κ. Παπαφωτίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως και η CEO του Brimbank, Helen Morrissey είναι επίσης ομογενής. Δύο Ελληνίδες λοιπόν στα ηνία ενός δήμου με πληθυσμό που ξεπερνά τους 200.000 κατοίκους!