Εκρηκτικό κλίμα λόγω ΑΣΟΕΕ – Το σχέδιο της ΕΛΑΣ ενόψει Πολυτεχνείου

Αθήνα.-– Εκρηκτικό είναι το κλίμα με όσα συμβαίνουν στην ΑΣΟΕΕ επισημαίνουν στον ΣΚΑΪ αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, μην κρύβοντας τον προβληματισμό τους ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ φέρονται να συναντήθηκαν την Τρίτη με πρυτάνεις της Νομικής Σχολής, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και του Πολυτεχνείου για να συζητήσουν τα μέτρα ασφαλείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν επιστρατευθεί 5.000 αστυνομικοί ενόψει της πορείας και των συγκεντρώσεων του Πολυτεχνείου, ενώ μεταφέρονται και οχτώ διμοιρίες τον ΜΑΤ από την περιφέρεια.

Εξάλλου, σε κείμενο από αλληλέγγυους για την ΑΣΟΕΕ που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου υπήρξε η παραδοχή ότι αποτελούσε μικρό ορμητήριο εντάσεων και συγκρούσεων με τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για βολικό ορμητήριο επιθέσεων, και μάλιστα ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Άγριος καυγάς ξέσπασε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής μεταξύ της Νίκης Κεραμέως και του Νίκου Φίλη για τα επέμβαση της ΕΛΑΣ στην ΑΣΟΕΕ, με τον βουλευτή να προειδοποιεί την υπουργό Παιδείας ότι θα είναι υπόλογη για τυχόν επεισόδια στους εορτασμούς του Πολυτεχνείου και να μιλά για «το νόμο του χωροφύλακα».

Την άποψη ότι απειλείται η δημοκρατία εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στον απόηχο των επεισοδίων της ΑΣΟΕΕ τη Δευτέρα, καλύπτοντας πολιτικά το σύνθημα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ «η κανονικότητα επιτίθεται, η Δημοκρατία απειλείται».

Πηγή: skai.gr