Τι κατέθεσε ο Φρουζής στην προανακριτική

Αθήνα.- Την Πέμπτη το πρωί θα συνεχιστεί η εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή από την προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis περιορίστηκε σήμερα σε μια πρώτη εισήγηση προς τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φρουζής αποκάλυψε στην προανακριτική, πως αφού του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη, είχε άτυπη συνάντηση τον Μάιο του 2018 με την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους δυο επίκουρους εισαγγελείς. Η συνάντηση, κράτησε περί τα 20 λεπτά, έγινε στα γραφεία της Εισαγγελίας στην οδό Λουκάρεως και παρόντες ήταν και οι δικηγόροι του πρώην αντιπροέδρου της Novartis.

Ο κ. Φρουζής φέρεται να δήλωσε ενώπιον της προανακριτικής, ότι η κ. Τουλουπάκη του είπε πως έχει συντριπτικά στοιχεία κατά του ίδιου και κατά των δέκα πολιτικών προσώπων. Του ζήτησε να καταθέσει κατά των δέκα πολιτικών, προτείνοντάς του να ενταχθεί σε καθεστώς προστασίας.

Μάλιστα, κατά κάποιες πληροφορίες, ο κ. Φρουζής είπε πως η κ. Τουλουπάκη ήταν επίμονη.

Ειδικότερα, ο κ. Φρουζής φέρεται να κάλεσε την Εισαγγελία να βγάλει τα στοιχεία που έχει στην επιφάνεια, αλλά εκείνοι επέμεναν ζητώντας του να καταθέσει για την υπόθεση των δέκα πολιτικών.

«Ήταν ένας μοχλός πίεσης» είπε ο ίδιος κατά πληροφορίες, αναφερόμενος στα στοιχεία εναντίον του που δήλωσε ότι είχε η κ. Τουλουπάκη.

Ο κ. Φρουζής φέρεται να είπε στην κ. Τουλουπάκη και τους εισαγγελείς κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ότι δεν έχει δώσει ποτέ, ούτε ένα ευρώ σε κανένα πολιτικό πρόσωπο ή υπάλληλο του υπουργείου.

«Έπρεπε να καταθέσω κάτι άλλο. Ήθελαν να κατονομάσω τα 10 πολιτικά πρόσωπα. Δεν ενδιαφερόντουσαν για γιατρούς και οτιδήποτε άλλο», φέρεται να ισχυρίστηκε ο κ. Φρουζής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ευχαρίστησε την επιτροπή, επειδή του έδωσε την ευκαιρία να μιλήσει, καθώς όπως είπε, δεν έχει κληθεί από ανακριτικό ή δικαστικό όργανο για να καταθέσει για Novartis και από το 2016 λόγω της υπόθεσης, ταλαιπωρείται και υφίσταται «μπούλινγκ».

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής, αντιπρόεδρος της Novartis, είναι το πρώτο πρόσωπο που κλήθηκε να καταθέσει στην επιτροπή. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της NOVARTIS δεν έχει κληθεί σε κατάθεση, ενώ αρχειοθετήθηκε η υπόθεση για τα 7 από τα 10 πολιτικά πρόσωπα.

Απορρίφθηκε το αίτημα του Παπαγγελόπουλου

«Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου, χωρίς να έχει κληθεί ακόμα να καταθέσει ο κ. Φρουζής γι’ αυτό το θέμα», ανέφερε νωρίτερα απόψε πηγή της επιτροπής και τόνιζε ότι «δεν δικαιολογείται αυτός ο χειρισμός από εισαγγελικό λειτουργό».

Νωρίτερα, είχε απορριφθεί το αίτημα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου να εξαιρεθούν από μέλη της επιτροπής οι: Κώστας Κυρανάκης και Θάνος Πλεύρης από πλευράς ΝΔ και Βασίλης Κεγκέρογλου από πλευράς ΚΙΝΑΛ.

Ετσι, η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την πολυαναμενόμενη κατάθεση του κ. Φρουζή.

Πηγή: .skai.gr/in.gr