Κακοκαιρία «Βικτώρια»: Έντονη βροχόπτωση στην Αθήνα – «Χτύπησε» Κέρκυρα και Κεφαλονιά

Αθήνα.- Δεκάδες προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας από το νέο κύμα κακοκαιρίας. Η κακοκαιρία «Βικτώρια» σαρώνει τη χώρα από τα δυτικά στα ανατολικά εδώ και κάποιες ώρες. Ισχυρή βροχόπτωση από αργά το βράδυ της Τρίτης έως και τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Αττική που συνοδεύεται από ισχυρούς άνεμους.

Από την έντονη βροχόπτωση δεν έχουν σημειωθεί για την ώρα προβλήματα στο Λεκανοπέδιο.

Οι επόμενες ώρες αναμένονται δύσκολες, καθώς το φαινόμενο θα εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, το χαμηλό βαρομετρικό κατά τη διάρκεια της νύχτας θα κινηθεί προς τα ανατολικά, πλήττοντας το σύνολο της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Την Τετάρτη, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένονται σε Κυκλάδες και Κρήτη.

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική που θα έχει ως αποτέλεσμα να φέρει λασποβροχή.

Καταιγίδα στην Αττική

Στην Αττική, ισχυρή βροχόπτωση πλήττει από αργά το βράδυ της Τρίτης το λεκανοπέδιο. Τα καιρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν λίγο μετά τις 10:30 το βράδυ.

Σαρώνει τη Κέρκυρα η κακοκαιρία

Στο έλεος της κακοκαιρίας τα νησιά του Ιονίου, καθώς η έντονη βροχόπτωση μετέτρεψε πολλούς δρόμους της Κέρκυρας σε ποτάμια, ενώ οι δυνατοί άνεμοι κράτησαν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια του νησιού.

Δεκάδες κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική για απομάκρυνση φερτών υλικών και αντλήσεις υδάτων ενώ σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος και υδροδότησης σε αρκετές περιοχές.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης προκλήθηκε κατολίσθηση και ένας βράχος έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο κοντά στην περιοχή Καρουμπάτικα χωρίς όμως να υπάρξει τραυματισμός.

Το corfunews.gr μετέδωσε ότι ο βράχος λίγο αργότερα απομακρύνθηκε από το οδόστρωμα, ενώ η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε. Ωστόσο η αστυνομία συνιστά ιδιαίτερη προσοχή σε όλους όσοι κυκλοφορούν στους δρόμους εξαιτίας της κακοκαιρίας. Κλειστά τα σχολεία σήμερα στο νησί.

Προβλήματα στη Ζάκυνθο

Πλημμύρες έχουν καταγραφεί και στη Ζάκυνθο, η οποία από το απόγευμα της Τρίτης πλήττεται από ισχυρές βροχοπτώσεις. Στην Ιθάκη μέσα σε οκτώ ώρες «έπεσαν» 71 χιλιοστά βροχής.

Ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, είπε σε τοπικά ΜΜΕ: «Δυστυχώς σε κάθε τέτοια περίπτωση, λόγω έλλειψης υποδομών, αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις. Πέρυσι τέτοια εποχή ένας χείμαρρος παρέσυρε μια γυναίκα. Ζητάμε άμεσες παρεμβάσεις. Να συμπαρασταθεί η πολιτεία στους δήμους που έχουν διαχρονικά προβλήματα. Χρειαζόμαστε επαρκείς χρηματοδοτήσεις αλλά και ειδικό εξοπλισμό για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής».

Πρόσθεσε πως «εμείς αντιμετωπίζουμε το ζήτημα με τα μικρά μέσα που διαθέτουμε. Είναι όλος ο μηχανισμός μας στο δρόμο για να είμαστε δίπλα στους πολίτες. Δεν έχουν καταγραφεί οι ζημιές που έχει υποστεί ο δήμος».

«Χτύπησε» και τη Κεφαλονιά η «Βικτώρια»

Η κακοκαιρία προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στο πέρασμά της και στη Κεφαλονιά, με πλημμυρισμένους δρόμους και καταστροφές ακόμη και σε σπίτια.
Οι περιοχές του νησιού που επλήγησαν περισσότερο ήταν τα χωριά Νυφί και Αγία Ευθυμία. Μεγάλοι χείμαρροι με λασπόνερα και κάθε είδους υλικά πέρασαν μέσα από τις δύο κατοικημένες περιοχές.

Τέσσερις οικίες στο χωριό Νυφί καταπλακώθηκαν από λάσπες και υλικά, ενώ κινδύνευσε και μία γυναίκα, η οποία χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από το ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και να μεταφερθεί καλά στην υγεία της, σε ασφαλές σημείο.
Μεγάλες ποσότητες λάσπης πέρασαν και μέσα από το χωριό Αγία Ευθυμία, στο οποίο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, δίχως τελικά να χρειαστεί η επέμβασή του.

Πηγή: skai.gr