Με επιστολές διαμαρτύρονται οι απόδημοι για το Νομοσχέδιο που αποκλείει την επιστολική ψήφο

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Πληθώρα επιστολών διαμαρτυρίας καταφθάνουν καθημερινά από το εξωτερικό τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και σε υπουργεία, κυρίως το υπουργείο Εσωτερικών και την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής για τον Ελληνισμό του Εξωτερικού. Κατά ορισμένες δε πληροφορίες, παρόμοιες επιστολές έχουν αποσταλεί και στο Γραφείο του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Αντώνη Διαματάρη καιθώς και προς την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού. Όλες οι επιστολές αφορούν το θέμα της Ψήφου των Ελλήνων Ψηφοφόρων του εξωτερικού και του Νομοσχεδίου που ήδη βρίσκεται και θα βρίσκεται μέχρι το μεσημέρι της 17ης Νοεμβρίου σε δημόσια διαβούλευση (http://www.opengov.gr/ypes/?p=7074).

Κοινή συνισταμένη όλων των επιστολών, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι όλοι οι Απόδημοι, επιθυμούν να ασκήσουν το συνταγματικό τους δικαίωμά, χωρίς προϋποθέσεις, από τον τόπο κατοικίας τους και με επιστολική ψήφο. Απορρίπτουν, δηλαδή οι απόδημοι τον «κόφτη» των 35 ετών μέσα στα οποία 2 χρόνια στην Ελλάδα, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και για την ψήφο σε κάλπες. Επίσης ζωηρές ενστάσεις προβάλλονται και για την ψήφο στο Επικρατείας. Η πλειοψηφία των Αποδήμων προκρίνει ψήφο στις εκλογικές τους Περιφέρειες.

Ωστόσο οι επιλογές των αποδήμων (που ήταν αρχικά και η πρόθεση της κυβέρνησης) καταστρατηγήθηκαν από τις απαράδεκτες προϋποθέσεις που έβαλαν –και τελικά επέβαλαν- τα κόμματα.  Και που τις αποδέχθηκε η Κυβέρνηση, όπως λένε στελέχη της,, στο βωμό της «συναίνεσης» και στην χρεία των 200 ψήφων, που απαιτεί το Σύνταγμα της Ελλάδος.

Μάλιστα, για να ικανοποιηθούν οι απόψεις των Κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ-ΚΙΝ.ΑΛ.) οι «προϋποθέσεις» θα συμπεριληφθούν –εκ των υστέρων!- στην Αναθεώρηση του Συντάγματος (άρθρο 54).

Ειδικότερα, ανάμεσα στις επιστολές που έχουν ληφθεί είναι και από:

Το Συμβούλιο προέδρων ΝΟΔΕ Δυτικής Γερμανίας της Ν.Δ.

Την ΝΟΔΕ της  Έσσεν

Την ΝΟΔΑ Νυρεμβέργης

Την ΝΟΔΕ  Βόρειας Γερμανίας,

Την ΝΟΔΕ  Βόρειας Ρηνανίας

Την ΝΟΔΕ Βαυαρίας.

Επίσης, επιστολή από τις Νομαρχιακές Επιτροπές του Κινήματος Αλλαγής

της Σουηδίας,

της Γερμανίας,

της Ολλανδίας,

της Κύπρου,

της Ωκεανίας,

των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής,

του Καναδά,

της Γαλλίας και του

Βελγίου.

Επίσης, από τις ακόλουθες Ομοσπονδίες:

Ομοσπονδία Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής,

Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής,

Παναρκαδική  Ομοσπονδία ΗΠΑ,

Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ,

Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος Αμερικής και Καναδά.

Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων μείζονος Νέας Υόρκης,

Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Illinois

Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Οργανώσεων Νέας Υόρκης,

Πανελλήνια Ομοσπονδία της Φλωρίδας,

Ελληνικό Κογκρέσο Αμερικής, (Hellenic Congress oh America)

Επίσης από:

Την εκλεγμένη Γραμματέα του ΣΑΕ Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου,

τον π. Βουλευτή Σουηδίας κ. Σωτήρη Δελή,

Τον Διαμαντή Γκίκα Πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, κ.α.

Οι επιστολές που μέχρι στιγμής έχουν παραληφθεί ξεπερνούν, σύμφωνα με πληροφορίες τις 250.

Η αποστολή επιστολών συνεχίζεται, και θα ενταθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η δημόσια διαβούλευση στο Ιντερνετ,  http://www.opengov.gr/ypes/?p=7074 , όπου μπορεί κάθε Έλληνας πολίτης (από το εσωτερικό ή το εξωτερικό)  να συνεισφέρει, καταθέτοντας τις προτάσεις του για τη βελτίωση των διατάξεων του ανωτέρω νομοθετήματος. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 14.00’ ώρα της 18.11.2019, ημέρα Δευτέρα (ώρα Ελλάδος).