Επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη με ομογενειακό ενδιαφέρον

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης, συνοδεύοντας την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων, με τον πρόεδρό της Βουλευτή Β΄Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη, πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου.

 

Η ελληνική αποστολή συνάντησε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και παρακολούθησε εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης που έλαβαν χώρα στο Σισμανόγλειο Μέγαρο με θέμα το παρελθόν και το παρόν της ελληνικής συνοικίας Ταρλάμπασι στην Κωνσταντινούπολη και με ομιλητή, μεταξύ άλλων, τον γνωστό δημοσιογράφο Μανώλη Κωστίδη.

ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού επισκέφθηκε το Ζωγράφειο Λύκειο μαζί με τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων, Σάββα Αναστασιάδη

 

Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού επισκέφθηκε το Ζωγράφειο Λύκειο μαζί με τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων, Σάββα Αναστασιάδη, και τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής, Γιώργο Μυλωνάκη. Ο Διευθυντής του Ζωγραφείου, κ. Γιάννης Δεμιρτζόγλου, ξενάγησε τα μέλη της αποστολής στους χώρους του σχολείου, σύστησε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ζωγραφείου Λυκείου και πρόσφερε στους επισκέπτες αναμνηστικό «δίπλωμα» της εκεί παρουσίας τους.

hephaestuswien.com