Σε ανοικτή συζήτηση με την Ομογένεια ο ΥΦΥΠΕΞ Αντώνης Διαματάρης στην Νέα Υόρκη

Νέα Υόρκη.- Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας καλεί τους ομογενείς και τους εκπροσώπους της ομογένειας στην ανοικτή συζήτηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό Αντώνη Διαματάρη.

Η συζήτηση θα λάβει χώρα το βράδυ της Δευτέρας, 25 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη στη διεύθυνση 68 East 79 Street New York, NY, 10075.

Πρόκειται για την πρώτη ανοικτή συζήτηση στα αμερικανικά πρότυπα (town hall meeting) που διοργανώνεται στη Νέα Υόρκη και η οποία θα παράσχει τη δυνατότητα στους ομογενείς να θέσουν επί τάπητος τα θέματα που τους απασχολούν συμπεριλαμβανομένων και των εθνικών μας θεμάτων

Η πρόσκληση

Η συζήτηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία διότι θα λάβει χώρα την παραμονή της συζήτησης στην Βουλή των Ελλήνων του νομοσχεδίου για την διευκόλυνση των αποδήμων να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο εμπεριέχει πολλούς αστερίσκους και το οποίο θα στερήσει το δικαίωμα στους ομογενείς που δεν θα μπορέσουν να αποδείξουν ότι τα 35 τελευταία χρόνια έχουν παραμείνει δύο χρόνια στη γενέτειρα.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης, πραγμνατοποιεί, επίσκεψη στις ΗΠΑ και στον Καναδά από 17 έως 28 Νοεμβρίου 2019.