Παραιτήθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Την παραίτησή του , “με πόνο ψυχής”,  υπέβαλε στον Πρωθυπουργό, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό,  Αντώνης Διαματάρης.

Ο κ. Αντώνης Διαματάρης.

Η δήλωση παραίτησης  του κ. Διαματάρη, έχει ως εξής:

“Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό”.

Η προϊστορία

Όλα ξεκίνησαν από δημοσίευμα της ιστοσελίδας kalami.us, η οποία δημοσίευσε μία φωτογραφία, ως την απάντηση του Πανεπιστημίου Columbia σε ερώτηση για το πτυχίο του Αντώνη Διαματάρη, ο οποίος για 39 χρόνια είναι ο εκδότης της ιστορικής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ» της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με το kalami.us, το πανεπιστήμιο απάντησε πως ο υφυπουργός Εξωτερικών έχει μόνο εγγραφή (enrollement only) στο Πανεπιστήμιο και δεν έχει αποκτήσει τίτλο σπουδών.

Στην απάντησή του ο κ. Διαματάρης  παραδέχθηκε ότι για οικονομικούς λόγους δεν έλαβε το πτυχίο του. εξέφραζε «ιδιαίτερη απογοήτευση» για τον αρνητικό σχολιασμό που έχει δεχθεί για το βιογραφικό του, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών. «Λυπάμαι αν η ως άνω διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού» καταλήγει.
Ακολούθησαν απανωτά αρνητικά δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων.