Ομογενείς από την Μαριούπολη της Ουκρανίας επισκέφθηκαν την Πάτρα

Ήταν το πιο μεγάλο γεγονός που για πρώτη φορά απόγονοι των Ελλήνων ήρθαν στην Πάτρα.  Ο απόηχος της επίσκεψης των αδελφών μας, ελλήνων ομογενών, κατοίκων της Μαριουπόλης και του Δήμου Σαρτανά Ουκρανίας, που προσκάλεσε ο Σύλλογος Ελληνοουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος», στην πατρίδα των προγόνων τους, ήταν θετικός.

Παρευρέθηκαν στον εορτασμό του Άγιου Ανδρέα στην Πάτρα,  παρέλασαν στη λιτανεία του. Την επόμενη μέρα επισκέφτηκαν τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, περπάτησαν στο Στάδιο και περιηγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο  της Αρχ. Ολυμπίας.

Την επόμενη ημέρα μέλη του χορευτικού τμήματος του Λαϊκού συγκροτήματος χορού και τραγουδιού «Τα Μαργαριτάρια του Σαρτανά» και του Ερασιτεχνικού Λαϊκού Θεατρικού Συγκροτήματος του Σαρτανά, μια αποστολή 65 ατόμων, μας εντυπωσίασαν με τις υπέροχες εκδηλώσεις που μας παρουσίασαν στο χώρο του Ρουαγιάλ Πάτρας.

“Ευχαριστούμε το διακεκριμένο συγγραφέα Νίκο Τζανάκο ο οποίος μίλησε για την ιστορία Ελλάδας Ουκρανίας.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Μαρία Ανδριέλου.

Ο Σύλλογος τίμησε την κα Μαίρη Χρυσικοπούλου για το μεγάλο της έργο στην κοινωνία.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη διεύθυνση του Ξενοδοχείου Άδωνις, το Ξενοδοχείο Αστήρ, το Εστιατόριο Express, τα Ζαχαροπλαστεία Εντελβάϊς, όπως και το Ελαιοτριβείο Παπαδόπουλος, στη Βαρβάσαινα Ηλείας και το Ελαιοτριβείο Ταπεινός στο Καγκάδι για τα βοήθεια που μας προσέφεραν ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις της φιλοξενίας των αδελφών μας για 4 ημέρες στην Πάτρα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα τον κ. Περιφερειάρχη για το ενδιαφέρον που δείχνει για τις σχέσεις με τον αδελφικό λαό της Ουκρανίας ώστε να αναπτυχθούν τουριστικές και εμπορικές συναλλαγές μεταξύ μας.

Σε τέτοιες εκδηλώσεις σας καλούμε όλους να συμμετέχετε ώστε να στηρίξετε τα  αδέρφια μας, την ομογένεια από την Ουκρανία” αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Ελληνο-Ουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος»