Ορκίστηκε ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης

Αθήνα.- Oρκίσθηκε στο προεδρικό μέγαρο ο Κώστας Βλάσης, ως νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον επίσκοπο Ωρεών, Φιλόθεο.

Ο κ. Βλάσης, βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας, ορίσθηκε νέος υφυπουργός Εξωτερικών, μετά από την παραίτηση του Αντώνη Διαματάρη.

Ευχαριστίες Α. Διαματάρη

Αριστερά, ο Κώστας Βλάσης, νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό. Δεξιά ο απερχόμενος ΥΦΥΠΕΞ Αντώνης Διαματάρης

Υποδεχόμενος τον νέο Υφυπουργό, ο απερχόμενος ΥΦΥΠΕΞ  Αντώνης Διαματάρης δήλωσε:

Καλωσορίζω στο υπουργείο Εξωτερικών, τον νέο Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα του Απόδημου Ελληνισμού, ένα από τα πιο σημαντικά χαρτοφυλάκια στην κυβέρνηση, τον βουλευτή Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας, κύριο Κώστα Βλάση. Τον συγχαίρω για τα νέα του καθήκοντα και του εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στην αποστολή του.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή που μου έκανε να μου αναθέσει αυτό το υφυπουργείο, το υφυπουργείο της καρδιάς μου. Πρόκειται για μια τιμή που θα διαφυλάξω ως θησαυρό για όλη τη ζωή μου.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω από τα βάθη της ψυχής μου, τους ανθρώπους μου, τους απόδημους, τους Έλληνες του οικουμενικού ελληνισμού, που είδαν τον διορισμό μου σαν να ήταν δικός τους, που με αγκάλιασαν με τόση αγάπη και που πίστευσαν και πιστεύουν σε μένα μέχρι το τέλος.
Στους έξι, ακριβώς, μήνες που πρόλαβα να υπηρετήσω τον απόδημο ελληνισμό, από αυτό το πόστο, – γιατί όπως ίσως να γνωρίζετε υπηρετώ την ομογένεια των ΗΠΑ για σαράντα και πλέον χρόνια από την θέση του εκδότη / διευθυντή του Εθνικού Κήρυκα – οι συνεργάτες μου κι εγώ εκμεταλλευτήκαμε κάθε ώρα και λεπτό για να υπηρετήσουμε τα κοινά συμφέροντα της μητέρας πατρίδας και του οικουμενικού ελληνισμού, να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας.
Το αν και πόσο πέτυχα στην αποστολή μου δεν θα το κρίνω εγώ, αλλά οι Έλληνες εντός και εκτός της Ελλάδας.

Σας ευχαριστώ.

Print Friendly, PDF & Email