Η Ελληνική Κοινότητα Σίδνεϊ ετοιμάζει μεγάλες εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το 1821

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Νέας Νότιας Ουαλίας κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε να ιδρυθεί πλατιά Επιτροπή για των εορτασμό των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της επανάστασης και του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Ελλάδας.

Σε σχετική ανακοίνωση που στάλθηκε στο «Νέο Κόσμο» αναφέρονται και τα εξής: «Οι αντιπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου είχαν σειρά επαφών με ακαδημαϊκούς, ανθρώπους των τεχνών και γραμμάτων, πολιτικούς παράγοντες και δημιουργήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τους: Χάρη Δανάλη, Μιχάλη Τσιλίμο, Νία Καρτέρη, Χρήστο Μπελέρχα, Καθηγ. Βρασίδα Καραλή, Ευθύμιο Καλλό, Ελένη Βατσικοπούλου, Leonard Janiszewski, Έφη Αλεξάκη και Lex Marinos.

Η ανωτέρω Επιτροπή θα μπορεί να συμπληρωθεί από Οργανισμούς/Αδελφότητες ή και ακόμα από μεμονωμένα άτομα που επιθυμούν να συμμετάσχουν για την καλλίτερη και επιτυχή διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Έχουν συζητηθεί και θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα τα κάτωθι:

1) Ανήμερα 25/3/2021 ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας, του Διονυσίου Σολωμού, με συμφωνική ορχήστρα στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ, Great Hall.

2) Παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Ο Καποδίστριας» του Νίκου Καζαντζάκη.

3) Παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Βαβυλωνία» του Δ. Κ. Βυζαντίου.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίο».

πηγ’η: neoskosmos.com