Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 1-0 – πρόκριση στους 32 του Europa League

Πήρε το θρίλερ και την μεγάλη πρόκριση ο Ολυμπιακός! Οι Ερυθρόλευκοι ζορίστηκαν αρκετά, αλλά κατάφεραν τελικά να νικήσουν με 1-0 τον Ερυθρό Αστέρα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” με ένα πέναλτι του Ελ Αραμπί στο 87′ και να πάρουν έτσι το εισιτήριο για την φάση των “32” του Europa League.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και παρότι κινδύνεψαν να βρεθούν πίσω στο σκορ στο 42′, όταν ο Τομανέ έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι το πέναλτι που κέρδισε ο Μάριν, κατάφεραν να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ με πέναλτι του Ελ Αραμπί στο 87′, παίρνοντας τη νίκη που σηματοδοτεί την συνέχεια της φετινής τους ευρωπαϊκής πορείας.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Μπορεί η πρώτη επικίνδυνη προσπάθεια να ήταν για τον Ερυθρό Αστέρα στο 5′ με τον Βουκάνοβιτς, όμως ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων, φτάνοντας αρκετές φορές με αξιώσεις κοντά στην αντίπαλη εστία.

Στο 6′ ένα σουτ του Μασούρα έφυγε έξω και ένα λεπτό αργότερα ο Μεριά σούταρε με τον Μπόργιαν να μπλοκάρει, όπως έκανε και στο σουτ του Γκιλιέρμε στο 19′. Οι Ερυθρόλευκοι έπαιζαν κυρίως από τις δύο πτέρυγες με τους υπερκινητικούς Ποντένσε και Μασούρα, με τον πρώτο να βγάζει μάλιστα τον Ελ Αραμπί σε θέση βολής στο 23′, αλλά τον Μαροκινό να μην καταφέρνει να κάνει το σουτ, ύστερα από πετυχημένο τάκλιν αμυντικού του Αστέρα.

Στο 26′ ο Καμαρά έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 32′ οι Πειραιώτες απώλεσαν σπουδαία διπλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο Ποντένσε μπήκε από δεξιά και έπιασε το σουτ, όμως ο Μπόργιαν απέκρουσε, όπως έκανε και στο σουτ του Ομάρ στη συνέχεια. Στο 34′ ο Ελ Αραμπί βρέθηκε ολομόναχος στην μικρή περιοχή, αλλά η κεφαλιά που έπιασε έφυγε πολύ πάνω από τα δοκάρια του κίπερ της σερβικής ομάδας.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έβγαζε μια εικόνα υπεροχής, όμως ο Ερυθρός Αστέρας ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο γκολ, αφού στο 41′ κέρδισε πέναλτι. Ο Μάριν μπήκε στην περιοχή μετά από αντεπίθεση και “γκρεμίστηκε” από τον Γκιλιέρμε, με τον διαιτητή του ματς να υποδεικνύει αμέσως την άσπρη βούλα. Παρόλα αυτά, οι Ερυθρόλευκοι στάθηκαν τυχεροί, καθώς ο Τομανέ που ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου η μπάλα πήγε πάνω-κάτω, με τον Μάριν να απειλεί κανά την άμυνα του Ολυμπιακού, που από την πλευρά του βρήκε ανοιχτούς χώρους στην αντεπίθεση, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει σοβαρά την εστία του Μπόργιαν.

Με το “καλημέρα” στο δεύτερο μέρος ο Γκιλιέρμε απείλησε από αριστέρα με ωραίο σουτ και στο… καπάκι ο Μασούρας έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μπόργιαν μπλόκαρε την μπάλα. Ο Ολυμπιακός έγινε ακόμα πιο πιεστικός καθώς έψαχνε το γκολ της πρόκρισης και στο 50′ ο Ποντένσε σούταρε διαγώνια άουτ μπαίνοντας από δεξιά, ενώ στο 54′ ο τερματοφύλακας του Αστέρα απέκρουσε εντυπωσιακά ένα μακρινό σουτ του Γκιλιέρμε.

Στο 56′ οι φιλοξενούμενοι έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στο δεύτερο ημίχρονο με ένα σουτ του Μάριν που πήγε στην αγκαλιά του Σα, ενώ στο 59′ οι Πειραιώτες είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Ελ Αραμπί μετά από σέντρα του Τσιμίκα. Το γκολ δεν έμπαινε και ο Μαρτίνς προχώρησε σε αλλαγές βάζοντας στο παιχνίδι τον Γκερέρο και τον Λοβέρα, γυρνώντας το σύστημα σε 4-4-2 για να γεμίσει ακόμα περισσότερο την περιοχή του Ερυθρού Αστέρα.

Στο 63′ ο Ποντένσε βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή και πλάσαρε, όμως ο Μπόργιαν έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ, την ώρα που οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους, από την τρομερή ευκαιρία του Πορτογάλου, ο οποίος ήταν πρωταγωνιστής και σε μία ακόμα σημαντική στιγμή του Ολυμπιακού στο 70′, που και πάλι δεν βρήκε στόχο.

Κι εκεί που τα πράγματα φαίνονταν πως είχαν ζορίσει για τον Ολυμπιακό ήρθε ως… μάνα εξ΄ουρανού το ανόητο χέρι του Ζαντέρ μέσα στην περιοχή για να λύσει τον γόρδιο δεσμό. Ο διαιτητής υπέδειξε αμέσως το πέναλτι και ο Ελ Αραμπί το έκανε γκολ στο 87′, γράφοντας το 1-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα και που έδωσε την τεράστια πρόκριση στους Ερυθρόλευκους για το Europa League.

πηγή: sportdog.gr