ΣΧΟΛΙΟ: Ευφυολογήματα Υπουργού για το “ποτήρι” της ψήφου των Αποδήμων

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί το Νομοσχέδιο για την ψήφο των Αποδήμων ψηφοφόρων από το εξωτερικό.  Απαντώντας σε ερώτηση, ο Υπουργός Εσωτερικών  κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «τώρα γίνεται το πρώτο μεγάλο βήμα. Αν κάποιος θέλει να δει το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο είναι ένα ερώτημα. Το σίγουρο είναι ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου το ποτήρι δεν θα είναι άδειο».

Όταν στερεύουν τα επιχειρήματα, αρχίζουν τα ευφυολογήματα!

Ας απαντήσουμε στο ερώτημα του κ. Υπουργού. Το ποτήρι θα ήταν μισογεμάτο, εάν δεν είχαν οι απόδημοι δικαίωμα ψήφου από εκεί όπου κατοικούν  και σεις εκχωρούσατε το δικαίωμα αυτό, έστω στους μισούς Αποδήμους. Φευ! Το Σύνταγμα δίνει το δικαίωμα αυτό ΣΕ ΟΛΟΥΣ  ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ!..

Άρα, σίγουρα δεν τους γεμίζετε το ποτήρι!

Το ποτήρι είναι μισοάδειο, γιατί ενώ έχουν από το Σύνταγμα δικαίωμα ψήφου ΟΛΟΙ οι Απόδημοι, εσείς, με πρόσχημα την αντιπολίτευση  στερείται από το 70% των δικαιούχων τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους.

Άρα, σίγουρα τους αδειάζετε το ποτήρι!

Ναι, το ποτήρι, μετά τα κομματικά  σας μαγειρέματα, δεν απέμεινε άδειο.  Έμειναν μέσα σ΄αυτό, η πίκρα, το παράπονο και η απορία των Αποδήμων γιατί με μικροκομματικούς υπολογισμούς, τους χωρίζετε σε δύο κατηγορίες πολίτες. Και το ποτήρι αυτό,  θα το πιείτε εσείς στις πρώτες εκλογές! Θυμηθείτε με!