Νίκη της ΑΕΚ στο ντεμπούτο του Καρέρα με Ξάνθη

Νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο του Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της ΑΕΚ! Η Ένωση επικράτησε, έστω και δύσκολα, της Ξάνθης χάρη σε τέρμα του Κώστα Γαλανόπουλου που έπιασε μία άπιαστη σουτάρα και νίκησε τον Αμπάντ, ο οποίος είχε κατεβάσει ρολλά.

Το μισό παιχνίδι σήμερα ήταν δυο φάσεις που παίχτηκαν η μία μετά απ’ την άλλη εκεί στο εβδομηκοστό έκτο λεπτό της συναντήσεως. Στην πρώτη εξ αυτών, πανικόβλητος ο Οικονόμου και χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος γυρνάει τη μπάλα στον Μπάρκα, ουστ, ξουτ από ‘δω, φύγε από τα πόδια μου!

Κι όπως το βλέπω το στόρι και λέω «κουράστηκε η ΑΕΚ, ήρθε η ώρα για την Ξάνθη να της πάρει το κεφάλι», αναλαμβάνει πρωτοβουλία ο Φασίδης, γκρεμίζει άγαρμπα τον Χουλτ και αφήνει (δίκαιη απόφαση διαιτητή) την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Εκεί λοιπόν που ήταν να τουμπάρει υπέρ της Ξάνθης το γήπεδο, τούμπαρε υπέρ της ΑΕΚ, που πήρε θάρρος, πήρε μέτρα, πήρε πρωτοβουλίες και κατάφερε επιτέλους να φτάσει στο γκολ. Που αν δεν έβγαινε ο Φασίδης, δέκα ημίχρονα να παίζανε δεν θα το κατάφερνε…

Ξύπνησε κι αυτός ο Καρέρα, δεν λέω, που έπρεπε να φτάσει ογδοηκοστό λεπτό για να καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά και να κάνει την αλλαγή του Βέρντε. Ως τότε παρίστανε την Ωραία Κοιμωμένη κι έβλεπε τους παίκτες του να θέλουν αλλά να μη μπορούν.

Κάτι που βλέπουμε συχνά στα φετινά ματς της ΑΕΚ, για να μην πω κάτι που βλέπουμε διαρκώς στα φετινά ματς της ΑΕΚ. Ο Μάνταλος να κάνει ένα καλλιτεχνικό και ύστερα να χάνεται για κάνα τέταρτο, ο Λιβάγια να κάνει κάνα μαγικό και ύστερα να μανουριάζει με τους συμπαίκτες του γιατί δεν του δίνουν τη μπάλα εκεί που τη θέλει, ο Κρίστιτσιτς να νοσταλγεί το γεμιστό λαιμό της χήνας στα καπηλειά του Βελιγραδίου, ο Οικονόμου να ζηλεύει τον Τσιγκρίνσκι για τη στέκα του κι ο Τσιγκρίνσκι να ζηλεύει τον Οικονόμου για τα νιάτα του, ο Γαλανόπουλος να μη μπορεί να δώσει πάσα στα δυο μέτρα (ωραιότατο το γκολ, παρεμπιπτόντως), ο Σιμόες να κάθεται πάνω στο συμβόλαιό του και να μην κουνάει, ο Σιμάο αχαχαχαχαχαχαχα ο Σιμάο, ρε φίλε, ο Σιμάο!

Θα καταφέρει ο Καρέρα να το κάνει ομάδα αυτό το μπουλούκι; Δεν είμαι μάγος και δεν μπορώ να το προβλέψω, αλλά οι δυσκολίες του νέου προπονητή των κιτρινόμαυρων είναι πολύ μεγάλες. Είναι σαφές ότι ο καθένας παίζει για την πάρτη του στη σημερινή ΑΕΚ και το «όλοι μαζί» το έχουν λησμονήσει προ πολλού. Πώς το λέγανε οι τρεις σωματοφύλακες; Α μάλιστα, ένας για όλους και όλοι για έναν.

Ε λοιπόν στην ΑΕΚ είναι ένας για την πάρτη του και όλοι για την καβλάντζα!

Έτσι όμως κερδίζεις την Ξάνθη με χίλια ζόρια και αναρωτιέσαι αν μπορείς να φτάσεις ως τα πλέη οφ. Γιατί φέτος έχει ένα σωρό ομάδες που καλοβλέπουν τις πρώτες θέσεις και δεν είναι διατεθειμένες να καταθέσουν τα όπλα τους τόσο εύκολα. Έως και ο Κούγιας πήρε θάρρος κι έβγαλε γλώσσα. Μπορεί η ΑΕΚ του Καρέρα να βουλώσει στόματα και να μασήσει σίδερα; Το πρώτο δείγμα δεν ήταν ενθαρρυντικό, αλλά έχει συνέχεια ακόμη. Κρατάμε το αποτέλεσμα, κρατάμε και μια πατινή που λένε στο χαρτί και αναμένουμε τους πραγματικά ζόρικους αντίπαλους. Εκεί θα φανεί αν ο Ιταλός μπορεί να κάνει δουλειά ή αν θα ακολουθήσει το δρόμο του πιστού στρατιώτη Κωστένογλου…

Print Friendly, PDF & Email