Συγκινητική η ανταπόκριση των ομογενών στον Χριστουγεννιάτικο Έρανο

Βικτώρια.- Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Ελληνικό Κέντρο Πρόνοιας Βικτώριας, σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, πραγματοποίησε και ολοκλήρωσε με τεράστια επιτυχία τον καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο έρανο για τους συμπάροικους μας, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο κ. Γιάννη Πιλαλίδη, η ανταπόκριση των ενοριτών είναι συγκινητική, καθώς κάθε χρόνο συγκεντρώνονται 10 με 12 τόνοι τρόφιμα στον έρανο των Χριστουγέννων και του Πάσχα, όπως επίσης και αμέτρητα παιχνίδια. Αυτά τα διανέμουν σε περίπου 250 με 300 οικογένειες, κυρίως τις παραμονές των εορτών, αλλά και κατά τη διάρκεια του χρόνου. Ανάλογα με τον αριθμό των μελών μιας οικογένειας και τις ηλικίες τους, στέλνεται και το ανάλογο δέμα ή δέματα! Οι οικογένειες αυτές είναι όλων των ηλικιών, και αντιμετωπίζουν προβλήματα οποιουδήποτε τύπου εξάρτησης, μοναχικοί άνθρωποι, κτλ.

Εδώ και 22 χρόνια, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα γίνεται ο συγκεκριμένος έρανος για την υποστήριξη των συμπαροίκων μας όλων των ηλικιών που έχουν ανάγκη βοήθειας. Κάθε χρόνο ένα μήνα περίπου πριν τα Χριστούγεννα και το Πάσχα όλες οι Ενορίες της Μελβούρνης αλλά και γενικότερα της Βικτώριας, συγκεντρώνουν τρόφιμα και παιχνίδια, που προσφέρουν κυρίως οι ενορίτες και στο τέλος όλα μαζί στέλνονται στην Ιερά Μονή Άξιον Εστί στο Northcote. Από εκεί γίνεται η κατανομή και διανομή σε όλες τις περιοχές της Μελβούρνης μέχρι τις παραμονές των εορτών, ώστε να δοθεί χαρά και χαμόγελο σε όλους τους ανθρώπους τις Άγιες αυτές μέρες.

Το Ελληνικό Κέντρο Πρόνοιας Βικτώριας ευχαριστεί ολόψυχα όλους τους εθελοντές και δωρητές αυτής της προσπάθειας, που χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους δεν θα ήταν δυνατό να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Μέσω αυτού του εράνου φέρνουν το χαμόγελο στα χείλη όλων των ανθρώπων αυτές τις Άγιες εορταστικές μέρες. Εύχονται σε όλους καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος με λιγότερους ανθρώπους να έχουν την ανάγκη αυτού του εράνου.

Πηγή:neoskosmos.com