Από τη δράση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην περιφερεία Bouenza

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη, 19η Δεκεμβρίου 2019 ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π.Μάξιμο Oumba και τον Αιδεσιμ. Πρεσβ. π. Παύλο Diafouka, Εφημέριο πόλεως Dolisie, μετέβη οδικώς στην πόλη Madingou, όπου πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Εξοχ. κ.Jules Monkala Tchoumou, Κυβερνήτη της περιφερείας Bouenza.

Κατά την συνάντηση ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας προς τον κ. Κυβερνήτη για την αμέριστη συμπαράσταση και αγαστή συνεργασία με τον ίδιο και τις κρατικές αρχές που αυτός εκπροσωπεί στην περιφέρεια Bouenza, όπου υπάγεται διοικητικώς και η πόλη Nkayi. Επίσης, του παρουσίασε επισήμως τον Αιδεσιμ. Πρεσβ. π.Παύλο Diafouka, ο οποίος με απόφαση του Μητροπολίτη διωρίσθη Αρχιερατικός Επίτροπος των περιφερειών Niari, Bouenza και Lekoumou, έχων προσωρινώς και την ποιμαντική ευθύνη της Ενορίας Μεταμορφώσεως του Κυρίου Nkayi, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση και εθελούσια αποχώρηση του τέως Εφημερίου, π. Δημητρίου Otomba.

Ο Εξοχ. κ. Κυβερνήτης ευχαρίστησε τον Επίσκοπο για το επιτελούμενο κοινωνικό έργο και την δυναμική παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην διοικητική περιφέρεια της οποίας έχει την ευθύνη, ως και στη χώρα, συμπληρώνοντας ότι οι κρατικές υπηρεσίες θα υποστηρίζουν πάντοτε τις προσπάθειές της Ι.Μητροπόλεως Μπραζαβίλ.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην πόλη Nkayi, όπου είχε εθιμοτυπική συνάντηση για τους ίδιους λόγους με τον Εντιμ. Βουλευτή κ. Gaston Mampassi, Δήμαρχο της πόλεως.

Εν συνεχεία, επισκέφθηκε τον προσφάτως περατωθέντα οικοδομικώς Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Κυρίου Nkayi, τον οποίο παρέδωσε στην ευθύνη του νέου του Προϊσταμένου, π.Παύλου Diafouka, με την παρουσία μελών της Ενοριακής Επιτροπής.

Αμέσως μετά ανεχώρησε οδικώς για την πόλη Dolisie προς επίσκεψη των εκπαιδευτηρίων «Φως Εθνών» και του προτύπου Ορφανοτροφείου «Άγιος Ευστάθιος» της Ι.Μητροπόλεως.

www.orthodoxchurchcongo.com