Άρης – ΠΑΟΚ 4-2: Τέλος στο αήττητο από τον γίγαντα Αρη

Εδώ είναι Κλεάνθης Βικελίδης. Εδώ, ο Θεός Αρης, είναι το κουμάντο. Και σε ένα ντέρμπι χωρίς… παρατράγουδα, χωρίς περίεργες αποφάσεις, χωρίς τα… γνωστά των τελευταίων χρόνων, έδειξε τι πραγματικά μπορεί να κάνει.

Εδειξε γιατί και στον πρώτο γύρο άξιζε και έπρεπε να νικήσει τον ΠΑΟΚ. Και τελικά τον νίκησε όπως έπρεπε. Εμφατικά. Πεντακάθαρα. Στα ίσια. Διότι όταν το παιχνίδι παίζεται στα ίσια, ο Αρης είναι το αφεντικό της πόλης. Και σήμερα το έδειξε. Εμφατικά. Και τους αποστόμωσε όλους.

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ

Απόλυτος κυρίαρχος του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Αυτό ήταν ο Άρης. Η ομάδα του Ένινγκ πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και επικράτησε κατά κράτος (4-2) επί του ΠΑΟΚ στο κατάμεστο Βικελίδης και ανέβηκε στη τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Άρης διέλυσε τον αντίπαλο του και τον κέρδισε σπάζοντας το αήττητο που είχε για 51 παιχνίδια. Ο Γερμανός τεχνικός των γηπεδούχων νίκησε κατά κράτος τον Φερέιρα ,καθώς με την τακτική του μπλόκαρε όλα τα ατού του ΠΑΟΚ. Ο Άρης έκανε πάρτι στο κατάμεστο Κλεάνθης Βικελίδης, με τους οπαδούς του να έχουν δημιουργήσει εκπληκτική ατμόσφαιρα. Μια νίκη που αποκτάει ακόμα μεγάλη αξία, καθώς επιτεύχθηκε με ανατροπή στο σκορ.

Η ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ

Ο Μίχαελ Ένινγκ παρέταξε τον Άρη με την ίδια ενδεκάδα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και σύστημα 4-4-1-1. Ο Γερμανός τεχνικός επέλεξε να διατηρήσει στο βασικό σχήμα τον Λάρσον που ξεκίνησε πίσω από τον Ιντέγε.

Ο Ρόουζ αγωνίστηκε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής, με τον Δεληζήση να είναι ο παρτενέρ του Βέλεθ στα στόπερ. Με το ίδιο σύστημα επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του και ο Αμπελ Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησε τους Μαουρίσιο και Μισιτς στα χαφ, ο Πέλκας αγωνίστηκε πίσω από τον Σφιντέρσκι, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Μπίσεσβαρ.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Το πρόβλημα που υπήρχε με την επικοινωνία των διαιτητών με το VAR ειχε ως αποτέλεσμα οχι μόνο να καθυστερήσει για δέκα λεπτά η έναρξη του αγώνα αλλά και να διακοπεί το παιχνίδι και πάλι μετά από έξι λεπτά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρυθμός.

ΔΩΡΟ Ο ΚΟΥΕΣΤΑ, ΓΚΟΛ Ο ΣΦΙΝΤΕΡΣΚΙ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε, πάντως, να ανοίξει το σκορ στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν μετά από σουτ του Πέλκα έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Κουέστα απέκρουσε και ο Σφιντερσκι εκμεταλλεύτηκε τη αδράνεια των αμυντικών του Άρη και εστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντα στην επίτευξη ενός ακόμα τέρματος, όμως ο Κουέστα νίκησε στο τετ α τετ τον Μίσιτς.

Ο ΚΑΥΤΟΣ ΛΑΡΣΟΝ

Η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τον αντίπαλο της, καθώς στη πρώτη επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο 17′ ο Λάρσον μπήκε απο αριστερά στη μεγάλη περιοχή, απέφυγε τον Μάτος και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ζϊβκοβιτς.

Μετά την ισοφάριση ο Άρης κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι. Ο Ένινγκ ζητούσε από τους παίκτες του να πιέζουν ψηλά, προκειμένου να δυσκολέψουν την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ. Κάτι που κατάφεραν σε μεγάλο βαθμο, καθώς και οι Φετφατζίδης και Ιντέγε βοήθησαν σημαντικά και ανασταλτικά.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥΜΠΑ

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο γκολ με τον Βέλεθ στο 41ο λεπτό. Ο αρχηγός του Άρη εκμεταλλεύτηκε την καταπληκτική σέντρα του Κόρχουτ από αριστερά και με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς, που δεν μπορούσε να αντιδράσει και έβαλε φωτιά στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας τη ψυχολογία με το μέρος του αλλά και τη συμπαράσταση του κόσμου του. Κατάφερε, μάλιστα στο 47ο λεπτό να πετύχει και τρίτο γκολ, όταν μετά από φάουλ του Ματίγια από αριστερά, ο Ρόουζ πρόλαβε τον Ζϊβκοβιτς και σκόραρε με κεφαλιά.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα και τέταρτη φορά δυο λεπτά αργότερα, όμως ο Γκάμα άργησε να περάσει τη κάθετη στον Φετφατζιδη, που υποδείχτηκε σε αντικανονική θέση.

Ο Λάρσον αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και στο 65ο λεπτό ο Ένινγκ τον έβγαλε απο το παιχνίδι και πέρασε τον Ντουρμισάι, που έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Άρη. Αντίθετα ο Φερέιρα, που δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του, έβγαλε τον Λημνιό και πέρασε στη θέση του τον Μπισεσβαρ.

ΣΑΣΑ, ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΡΕΡ

Ο Άρης ήταν σαφώς ανώτερος και ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα. Στο 71ο λεπτό σημείωσε και τέταρτο γκολ με τον Λουκάς Σάσα. Ο Βραζιλιάνος έκλεψε τη μπάλα, στη συνέχεια την άλλαξε με τον Φετφατζιδη και με ενα πολύ όμορφο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή άφησε αγάλμα τον Ζίβκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και κατάφερε να μειώσει το σκορ στο 77ο λεπτό με τον Μάτος. Ο Βραζιλιάνος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα του Άρη και με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή νίκησε τον Κουέστα, μειώνοντας σε 4-2 ,σκορ που ήταν και το τελικό του αγώνα.

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (89’ Μπα), Γκάμα (90+2’ Μαρτίνες), Λάρσον (65’ Ντουρμισάι), Ιντέγε.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός (62’ Μπίσεσβαρ), Βιεϊρίνια (75’ Αουγκούστο), Πέλκας, Σφιντέρσκι (72’ Άκπομ).