Σουλεϊμανί : Η ταφή μετατράπηκε σε τραγωδία – 52 νεκροί και πάνω από 200 τραυματίες

Σε τραγωδία άνευ προηγουμένου μετατράπηκε οι επικήδειες εκδηλώσεις και ο ενταφιασμός του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος έπεσε νεκρός το Σάββατο μετά από επιχείρηση των ΗΠΑ στη Βαγδάτη.

Ωστόσο, κατά την διάρκεια της τελετής για την ταφή του Σουλεϊμανί, στην πόλη Κερμάν, χιλιάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν με αποτέλεσμα 52 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και πάνω από 200 να τραυματιστούν, όπως αναφέρει το Associated Press, επικαλούμενο δύο ημι-επίσημα ιρανικά πρακτορεία.

Παράλληλα, οι επικήδειες εκδηλώσεις και ο ενταφιασμός του αναβλήθηκαν, λόγω της τραγωδίας.

Στο κέντρο της πόλης Κερμάν, της γενέτειρας του ιρανού στρατηγού, ο οποίος επρόκειτο να ενταφιασθεί το απόγευμα, πυκνό πλήθος, όπως και τις δύο προηγούμενες ημέρες στην Τεχεράνη και στις άλλες ιρανικές πόλεις, είχε συρρεύσει για να ξεπροβοδίσει τον ισχυρό άνδρα του Ιράν.

Σοκαριστικά πλάνα που έχουν ήδη ανέβει στα Social Media έχουν καταγράψει τις στιγμές του πανικού μετά την τραγωδία στην τελετή ταφής του Σουλεϊμανί.

(Προσοχή, σκληρές εικόνες)

Aleph ᴼⁿ ᴴⁱᵍʰ ᴬˡᵉʳᵗ ?️ א@no_itsmyturn

Can’t confirm the video /
20+ dead and injured in stampede during Solleimani’s funeral

We can’t show you everything!

We automatically hide video that might contain sensitive content.

Embedded video
Aleph ᴼⁿ ᴴⁱᵍʰ ᴬˡᵉʳᵗ ?️ א@no_itsmyturn

Sources, including @IranConflictOBS are confirming the video.

See Aleph ᴼⁿ ᴴⁱᵍʰ ᴬˡᵉʳᵗ ?️ א’s other Tweets

Λαοθάλασσα και στην πόλη Κέρμαν

Νωρίτερα η ιρανική κρατική τηλεόραση είχε μεταδώσει πλάνα με χιλιάδες ανθρώπους, αρκετοί εκ των οποίων μαυροντυμένοι, να έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης Κερμάν για να θρηνήσουν τον ανώτατο αξιωματικό, ο οποίος για ορισμένους αναλυτές ήταν ατύπως ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος στη χώρα.

Η προσέλευση των διαδηλωτών στην Κερμάν ήταν παρόμοια με αυτή των προηγούμενων ημερών στην Βαγδάτη, στην Τεχεράνη και σε άλλες ιρανικές πόλεις όπου πραγματοποιήθηκαν τελετές αποχαιρετισμού για τον Σουλεϊμανί.

«Ο μάρτυρας Κασέμ Σουλεϊμανί τώρα που είναι νεκρός είναι πιο ισχυρός. Ο εχθρός τον σκότωσε άδικα» είπε κατά τη διάρκεια της τελετής στην Κερμάν ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης στρατηγός Χουσείν Σαλαμί.

Ο Ιρανός στρατηγός απείλησε να «βάλει φωτιά» σε όλα τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως «θάνατος στο Ισραήλ».

Στην κεντρική πλατεία της Κερμάν έχουν τοποθετηθεί δύο φέρετρα σκεπασμένα με σημαίες του Ιράν με τον Guardian να μεταδίδει ότι στο δεύτερο πιθανότατα βρίσκεται η σορός του στενότερου συνεργάτη του Σουλεϊμανί, Χουσεϊν Πουρτζαφάρι.

Δείτε εικόνες από όσα συνέβησαν σήμερα στην πόλη Κερμάν

Πηγή:enikos.gr