Αποκάλυψη – σοκ: Πύραυλος του Ιράν κατέρριψε κατά λάθος το ουκρανικό Boeing

Ουάσινγκτον.- Αποκάλυψη σοκ από το Αμερικανικό Πεντάγωνο με αξιωματούχο να υποστηρίζει πως το μοιραίο Boeing καταρρίφθηκε «μάλλον κατά λάθος» από Ιρανικό αντιαεροπορικό πύραυλο σκοτώνοντας 176 επιβάτες.

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη από το Αμερικανικό Πεντάγωνο, με αξιωματούχο που υποστηρίζει πως το μοιραίο Boeing καταρρίφθηκε “μάλλον κατά λάθος” από Ιρανικό αντιαεροπορικό πύραυλο.

Αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε στο Newsweek ότι το αεροσκάφος της Ukrainian International Airlines που συνετρίβη στο Ιράν, με αποτέλεσμα το θάνατο 176 επιβατών, χτυπήθηκε, πιθανότατα κατά λάθος, από το αντιαεροπορικό σύστημα της Τεχεράνης.

«Η ουκρανική πτήση που συνετρίβη έξω από την Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν, χτυπήθηκε από ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός αξιωματούχος ενώ τις ίδιες δηλώσεις φέρε πως έκανε και αξιωματούχος των Ιρανικών μυστικών υπηρεσιών.

Την αποκάλυψη για την κατάρριψη του αεροπλάνου έφερε στο «φως» της δημοσιότητας το Newsweek.

Το αεροσκάφος της Ukrainian International Airlines, το οποίο συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του χθες, Τετάρτη, από το αεροδρόμιο Ιμάμης Χομεϊνί της Τεχεράνης με 176 επιβαίνοντες, έπιασε φωτιά αμέσως πριν συντριβεί σύμφωνα με μια πρώτη έκθεση των Ιρανών ερευνητών, η οποία κάνει λόγο για «δυστύχημα».

Το ουκρανικό αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης στις 6:12 π.μ. τοπική ώρα και έλαβε άδεια να ανέβει σε ύψος 26.000 ποδών, σύμφωνα με την έκθεση – συνετρίβη έξι λεπτά αργότερα κοντά στην πόλη Σαμπασάχρ.

Πηγή:dikaiologitika.gr