Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή που ιρανικός πύραυλος χτυπά το ουκρανικό Boeing

@ABC

Pres. Trump tells @jonkarl he has “suspicions” about Ukrainian flight that crashed in Iran: “Some people say it was mechanical, I personally don’t think that’s even a question.”

“I have a feeling that… something very terrible happened.” https://abcn.ws/2T8k8TH 

Embedded video
258 people are talking about this

Τριντό: Υπάρχουν στοιχεία που παραπέμπουν σε ιρανικό πύραυλο

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, σημειώνοντας πως πολλές υπηρεσίες πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης και της καναδικής, έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που παραπέμπουν σε κατάρριψη από ιρανικό πύραυλο».

«Αυτό μπορεί να ήταν ακούσιο» δήλωσε ο Τρουντό, προσθέτοντας ότι οι διεθνείς εταίροι θα πρέπει να συμμετάσχουν στην έρευνα. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει διεξοδική και αξιόπιστη έρευνα» πρόσθεσε.

Πηγή: CNN

Τζόνσον: Υπάρχει «σύνολο πληροφοριών» ότι ιρανικός πυραύλος κατέρριψε το αεροπλάνο

Από την πλευρά του, με δήλωσή του αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, έκανε λόγο για «σύνολο πληροφοριών» ότι το ουκρανικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από ένα ιρανικό πύραυλο.

«Υπάρχει τώρα ένα πλήθος πληροφοριών ότι η πτήση καταρρίφθηκε από ένα ιρανικό πύραυλο, κάτι που ίσως δεν ήταν σκόπιμο. Εργαζόμαστε στενά με τον Καναδά και τους διεθνείς εταίρους μας και τώρα πρέπει να υπάρξει μια πλήρης και διαφανής έρευνα» πρόσθεσε.

Τεχεράνη: Καμία λογική στο σενάριο της κατάρριψης

Οι παραπάνω ισχυρισμοί προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των ιρανικών αρχών, που υπογράμμισαν πως η «φημολογία» περί πυραυλικού πλήγματος «δεν έχει καμία λογική».

«Πολλές πτήσεις, διεθνείς και εσωτερικού, πετούσαν την ίδια στιγμή στον ιρανικό εναέριο χώρο, στο ίδιο ύψος των 8.000 ποδών και αυτή η ιστορία περί πυραυλικού πλήγματος στο αεροπλάνο δεν μπορεί κατά κανένα τρόπο να είναι σωστή» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών του Ιράν.

«Αυτές οι φήμες δεν έχουν λογική» προσθέτει αυτή η ανακοίνωση, που επικαλείται τον Αλί Αμπεντζαντέχ, τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας και υφυπουργό Μεταφορών του Ιράν.